ACL acuză: Turism electoral, pădurari ameninţători şi bolnavi lăsaţi fără cărţi de identitate

| 16 noi, 2014

Alianta Crestin-Liberala (ACL) a sesizat autoritatile responsabile cu organizarea si desfasurarea in legalitate a procesului electoral cu privire la noi posibile tentative de fraudare a alegerilor pentru presedintele Romaniei.

Intr-un comunicat remis duminica dupa amiaza presei, ACL detaliaza ce nereguli a sesizat la vot:

Constanta:


- ACL Constanta a depus contestatii la BEJ cu privire la o serie de nereguli privind desfasurarea procesului electoral. In orasul Navodari, pe ecranul digital amplasat la intersectia strazilor Constantei cu Albinelor, erau difuzate clipuri electorale ale candidatului PSD Victor Ponta, dupa incheierea campaniei electorale. Acest fapt contravine prevederilor art.41, alin. 11 din Legea 370/2004. ACL Constanta a depus la BEJ fotografii si o filmare video cu panoul digital pe care se difuza clipul electoral dupa incheierea campaniei electorale.

- La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei" Constanta, printr-o sesizare telefonica, un pacient internat in institutia medicala a informat ca mai multe asistente au colectat cartile si buletinele de identitate ale persoanelor internate in vederea votarii in numele acestora la urna mobila.

Timis:

- ACL Timis a solicitat BEJ sa faca verificari in sectia de votare nr. 513 din Remetea Mare cu privire la incidente de natura fraudarii alegerilor. Aproximativ douazeci de persoane au fost aduse la sectia de votare nr. 513 cu microbuze precum si cu un autoturism cu inscriptia "Victor Construct" pentru a vota.

Dambovita:

- Prefectul proaspat numit al judetului Dambovita, Ioan Marinescu, a emis adresa circulara nr. 9677/14.11.2014, prin care solicita presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare (BESV) sa nu elibereze copii de pe tabelele electorale suplimentare, cu persoanele in tranzit sau omise pe de tabelele electorale permanente.

Intrucat aceasta circulara nu are acoperire legala, eliberarea unor asemenea tabele electorale fiind permisa si posibila, la cererea partidelor care au candidati in alegeri, ACL sustine ca este evident ca implicarea proaspatului prefect, cunoscut lider social-democrat, se constituie ca un abuz si o implicare politic interesata, ca si folosirea pozitiei si functiei administrative intr-un domeniu in care nu are competente legale, altele decat cele de suport logistic.

ACL Dambovita a solicitat BEJ Dambovita sa ia act de acest abuz si, pe cale de consecinta, sa comunice BESV sa nu tina cont de adresa circulara mentionata si sa procedeze conform Deciziei BEC nr. 100 D/29.10.2014.

- Padurarii din zona de nord a judetului, arondati pe sectii de vot, sunt acuzati ca exercita presiuni asupra alegatorilor, amenintandu-i ca nu vor mai primi autorizatii de masa lemnoasa, daca nu voteaza candidatul Aliantei PSD - UNPR - PC. Unul dintre cei mai insistenti "amenintatori" este padurarul DOJANA ION, responsabil pe comuna Candesti, sat Dragodanesti.

In comuna Vulcana Bai, viceprimarul comunei ar fi stationat ilegal in fata sectiei de la Gradinita Vulcana de Sus, unde ar fi pus presiune pe cetateni, pe care ar fi incercat sa-i determine sa voteze candidatul Victor Ponta.

- PSD este acuzat ca azi continua ilegal campania electorala si prin telefon. Persoane care se recomanda ca facand parte din staff-ul lui Victor Ponta apeleaza cetatenii de la numarul de telefon 0764382057 si ii indeamna sa mearga la vot si sa-l aleaga pe candidatul Aliantei PSD - UNPR - PC.

Bucuresti:

- ACL Sector 2 a depus o plangere la Politie pentru furtul unei stampile de vot in sectia numarul 323 de la Scoala numarul 46 din Sectorul 2 al Capitalei. Presedintele sectiei de votare unde a avut loc acest incident a refuzat sa suspende, conform legii, procesul de vot pana la solutionarea cazului semnalat.

Timis:

- Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, si-a "contractat" antemergator in ziua votului. El este insotit peste tot de seful Politiei Rutiere Timis, in sectiile de votare.

ACL a depus, pana la ora 15.00, 44 de plangeri penale pentru vot multiplu identificat: 22 de plangeri la Galati, 18 la Maramures, doua la Braila si doua la Salaj.

Totodata, ACL a depus si un numar de 230 de sesizari catre Birouri Electorale Judetene si Parchete judetene privind nereguli identificate in legatura cu completarea tabelelor electorale (date eronate/false referitoare la CNP-uri) ce vizeaza listele suplimentare.

Tag-uri: ACL, acuze, alegeri, fraude, psd, vot
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 noi, 2014
Vintila Elena
locuri de munca urgente !
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
16 noi, 2014
miha
INFORMATII
AI NEVOIE SI VREI SA ITI SCHIMBI SITUATIA FINANCIARA?O SANSA DEOSEBITA PENTRU CEI CARE VOR SA LUCREZE PART-TIME(3ORE PE ZI)? FOLOSIND CALCULATORUL DE ACASA CONECTAT LA INTERNET CASTIGA USOR CEL PUTIN 300$ PE LUNA.SUNA TENTANT? TRIMITE “INFO” LA ADRESA [email protected] SI AFLA DETALII

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ