Acţiunile H&M cresc la bursă după anunţarea unui profit peste aşteptări

| 26 sep, 2013

Acţiunile H&M (Hennes&Mauritz AB) au înregistrat, astăzi, la bursă, cel mai semnificativ avans din ianuarie 2010, după ce grupul suedez a anunţat un profit peste estimările analiştilor, pentru prima dată în acest an fiscal, transmit BBC şi Bloomberg.

Profitul net al H&M, al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a crescut cu 22% în perioada iunie-august 2013, la 4,43 miliarde de coroane suedeze (690 de milioane de dolari), în timp ce economiştii estimau un câştig de 4,15 miliarde de coroane suedeze.

"Au un foarte bun control al costurilor, iar toate acele iniţiative şi investiţii încep să-şi arate roadele, prin aceste câştiguri mai ridicate anunţate astăzi", a declarat analistul Soeren Loentoft Hansen, de la Sydbank A/S, în Aabenraa, Danemarca.

În această dimineaţă, la bursa de la Stockholm, acţiunile H&M au urcat cu 8%, cel mai semnificativ avans din ianuarie 2010.

"Expansiunea noastră este solidă", a declarat şeful companiei suedeze, Karl-Johan Persson, adăugând că anul viitor H&M va lansa noi magazine online şi va creşte activitatea altor branduri, cum ar fi &Other Stories şi COS. 

În perioada iunie-august 2013, vânzările pe plan mondial ale H&M au crescut cu 11%, la 32 miliarde de coroane suedeze, excluzând TVA

În China, unde H&M a deschis 22 de magazine în perioada iunie-august 2013, vânzările au urcat cu 37%, în timp ce în Japonia s-a înregistrat un avans al vânzărilor de 46%, comparativ cu perioada similară din 2012. Pe acea mai mare piaţă a companiei, Germania, vânzările au crescut cu 8%, iar în Franţa cu 13%.

H&M vrea să deschidă 350 de magazine noi în 2013, majoritatea în SUA şi China. Grupul este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din lume, cu peste 2.964 de magazine în 48 de ţări. În 2014, H&M va deschide primul magazin în Australia, iar în 2015 va intra pe piaţa din Africa de Sud. Primele magazine H&M din România a fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M Hennes&Mauritz AB (H&M) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterås, Suedia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ