Actriţa Isabelle Adjani va fi judecată joi la Paris pentru fraudă fiscală

| 19 oct, 20:46

Actriţa Isabelle Adjani, o vedetă a cinematografiei franceze, urmează să fie judecată joi la Paris pentru fraudă fiscală şi spălare de bani, fiind suspectată că a disimulat o donaţie sub forma unui împrumut şi că şi-a stabilit în mod fictiv domiciliul în Portugalia, acuzaţii pe care artista le neagă cu fermitate, informează AFP.

 

Apărarea ei va cere amânarea procesului, întrucât actriţa "nu a putut lua avionul" din Statele Unite din cauza unei "boli acute care a fost certificată de un medic newyorkez", au declarat avocaţii vedetei.
Isabelle Adjani, în vârstă de 68 de ani, era vizată de o anchetă din 2016 în urma scandalului "Panama Papers".
În dezvăluirile făcute de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ), ea era citată ca deţinătoare a unei companii în Insulele Virgine Britanice.
Investigaţiile nu au putut să arate nicio infracţiune asociată cu acea companie offshore, dar au scos la iveală alte suspiciuni, care au dus la o citaţie din partea Parchetului Naţional Financiar de a se prezenta în instanţă.
În primul rând, este pusă sub semnul întrebării suma de 2 milioane de euro transferată de Mamadou Diagna NDiaye, un influent om de afaceri senegalez, preşedintele Comitetului naţional olimpic şi sportiv din Senegal şi totodată membru al Comitetului Internaţional Olimpic.
Actriţa franceză este suspectată că a trecut acea donaţie în documentele fiscale sub forma unui împrumut, ceea ce i-ar fi permis să se sustragă de la plata unor taxe de transfer în valoare de 1,2 milioane de euro.
"Toate elementele din dosar şi anchetă ne permit să demonstrăm, fără nicio ambiguitate sau îndoială posibilă, că clienta noastră a beneficiat în 2013 de un împrumut de la un prieten apropiat", au dat asigurări avocaţii ei.
"Acest împrumut a făcut obiectul unui contract înregistrat legal la Administraţia fiscală franceză încă de la semnarea sa din 2013, aşa cum prevede legea. Împrumutul se află astăzi într-un stadiu avansat de rambursare", au adăugat ei.
În plus, actriţei Isabelle Adjani i se reproşează că şi-a stabilit în mod fictiv domiciliul în Portugalia, evitând astfel plata unui impozit pe venit în valoare de 236.000 de euro.
"Deşi a existat o divergenţă de opinie cu Administraţia fiscală în ceea ce priveşte localizarea rezidenţei sale fiscale în 2016 şi 2017", actriţa "nu mai are astăzi nicio datorie fiscală, nici în Franţa, nici în Portugalia, şi a plătit tot ceea ce datora", potrivit apărării sale în instanţă.
Isabelle Adjani, o actriţă-far a anilor 1980-1990, a apărut tot mai rar pe marile ecrane în ultima perioadă, dar continuă să facă senzaţie cu fiecare interpretare a sa din producţii de film, teatru şi televiziune.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ