ACUZAŢIE DURĂ! Biriş hărţuieşte săracii cu taxele, dar are firmă off shore în Cipru ca să evite taxele

| 04 ian, 20:02

Fusilier Limited, deținută în proporție de 25% de Gabriel Biriș, este o societate off shore cipriotă. Adică o societate comercială folosită de băieții deștepți nu ca să facă evaziune fiscală, firește, ci doar ca să evite impozitele statului în care firma face afaceri, scrie Cătălin Prisăcariu pe blogul său.

Aceste acuzaţii vin în contextul în care Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a făcut apel la obligativitatea plăţii CASS de către persoanele fără niciun fel de venit.

În 2016, persoanele fără venituri, cu anumite excepții, stabilite de lege, vor trebui să depună o declarație fiscală, potrivit Codului Fiscal. Acestea vor plăti contribuții de asigurări sociale de sănătate (CASS) – 5,5% din salariul minim brut pe economie, adică 57 de lei pe lună - , pentru a avea calitatea de asigurat, această prevedere existând și până acum.

Totuşi, chiar cel care susţine aceste măsuri, Gabriel Biriş, este în primplanul eschivării de la plata taxelor, după cum afirmă jurnalistul Cătălin Prisăcariu.

Astfel, Biriş este coacţionar la Fusilier Limited (cu 25%), iar această companie este co-proprietar al unei firme românești (Trinoro Achiziții SRL). În cazul în care o firmă românească deținută de un off shore are profit, acest profit se repartizeazăoff shore-ului, adică acționarului/proprietarului firmei. Numai căoff shore-ul nu plătește impozit pe profit în conformitate cu legea română (adică mult), ci foarte puțin, în conformitate cu legea statului în care a fost înființat (Cipru, în cazul nostru). Practic, statul român nu primește nici un impozit pe profit de la off shore. Nimic, zero.

Taman invers decât la evazioniștii ăia rupți în cur pe care-i omoară Biriș: ăia cică nu plătesc impozite pentru că nu și-ar declara veniturile, dar off shore-ul lui Biriș declară venituri (din profit), însă nu plătește nimic statului român. Legal. Ei, vedeți? Asta se cheamă optimizare fiscală, nu evaziune.

Biriș mai reprezintă un off shore cipriot

Dar Biriș nu s-a rezumat doar la off shore-ul Fusilier Limited, a mai reprezentat și altele. A reprezentat, de exemplu, încă un off shore din Cipru (tot conformMonitorului oficialși tot acționar în Trinoro Achiziții SRL): „DASMINO CONSULTANTS LIMITED, societate înregistratăși funcționând valabil în conformitate cu legea din Cipru, cu sediul social în Gr. Xenopolou nr. 17, 3106 Limassol, Cipru, înregistrată în registrul de companii sub nr. HE 213574 din data de 28 noiembrie 2007 (…), reprezentată de Gabriel Biriș, în calitate de împuternicit, conform hotărârii unanime a consiliului de administrație din data de 12.12.2007“.

Hai, și douăoff shore-uri în Nicosia

Și mai sunt și altele. De exemplu (de asemenea din Monitorul oficial), „ITHORNO LIMITED, persoană juridică cipriotă, înființatăși funcționând în conformitate cu legislația din Cipru, cu sediul în 11 Florinis Street, City Forum, Nicosia, Cipru, înregistrată la Registrul Societăților din Cipru sub nr. HE172521, deținătoare a 150 părți sociale, reprezentând 50% din capitalul social al Societății, reprezentată prin dl. Gabriel Biriș, împuternicit conform hotărârii Consiliului de Administrație din 20 mai 2008“ și „SEFERCON LIMITED, persoană juridică cipriotă, înființatăși funcționând în conformitate cu legislația din Cipru, cu sediul în 11 Florinis Street, City Forum, Nicosia, Cipru, înregistrată la Registrul Societăților din Cipru sub nr. HE172513, deținătoare a 150 părți sociale, reprezentând 50% din capitalul social al Societății, reprezentată prin dl. Gabriel Biriș“.

Ambele companii off shore sunt acționare în Bob Development SRL, companie de imobiliare.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 ian, 01:46
un roman mai prost
CICA OPTIMIZARE FISCALA, L-AU PROPTIT SI PE ASTA SECRETARAS, L-AU SCOS SI PE ASTA BINE PRELUCRAT, LA INALTA CURTEA A IMPERIULUI, INCA UN COCOLOS DE-AL IMPERIULUI, PRECIS CUM A VRUT STRADA, COLECTIVUL DE TEHNOCRATI, APOLITCI, CU INTERES NATIONAL. UNUL CA UNUL, TOTI GATA PTR TARA SI RESTUL CICA EI AU PREGATIT CONTRA LOVITURA, CONTRA LOVITURA STRAZI, CORUPTI SI UCID SI TERORIZEAZA SI JEFUIESC, OMOARA, I-SI FAC LEGEA LOR GRUPARILE DE JIHADISTI DE-AI STATULUI. FALANGELE DE TALIBANI AUTOHTONI.
05 ian, 01:32
un roman mai prost
ASTIA-S BAUERTI AIA DESTEPTI, AIA MAI DIN UMBRA, DIN INSTITUTITLE STATULUI FINATE, CARE FAC LEGILE, DAU KLEGILE LA APROBARI, MINTILE LUMINATE, CAUTATORI DE OPORTUNITATI, DE PORTITE, ASTIA MAI SI CONSULTEAZA , MULTINATIONALELE, FRIMELE STRAINE, CUM SA SCAPE DE TAXE DE STATUL , DE LEGILE STATULUI ROMAN. ASTIA SUNT TEHNOCRATIA, APARATUL CELOR CARE FAC BANI , TRAGIND STATUL ROMAN IN PIEPT, ASTIA CARE BUZUNARESC PRIN TOT FELUL DE INGINERI FINACIARE, CONEXIUNI LA NIVELUL INALT JAFUL STATULUI ROMAN DE MILIARDE DE EURO ANUAL, FARISEI, STATULUI, CARE DUC UN APARTHEID SOCIAL, ADICA EI CEI DE-AI SISTEMULUI, AU TOT DREPTUL SA TILHAREASCA,JEFUIASCA STATUL , CETATEANUL ROMAN ,PRIN TOT FELUL DE TAXE, BIRURI SI ,DIJME, DAR EI CA REPREZENTATI AI CELOR MULTI NU AU NICI O OBLIGATIE FATA DE CETATEAN, STATUL SUNT EI SI RESTUL SUNT AIA NUJMARATI CU COD NUMERIC.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ