Grupul AdePlast a deschis la Roman o nouă fabrică de polistiren, după o investiţie de 3,7 mil. euro

| 03 iun, 2013

Grupul AdePlast, cel mai important producător de materiale de construcţii din România, a inaugurat, la Roman, o nouă fabrică de polistiren după o investiţie de 3,7 milioane euro, a anunţat, luni, investitorul.

Fabrica are o capacitate de producţie de 700.000 mc/an, în timp ce toate unităţile AdePlast din Oradea, Roman şi Ploieşti cumulează o capacitate de 2.250.000 mc/an.

"După ce, acum două săptămâni, am finalizat platforma industrială de la Oradea, iată că, în timp record, am reuşit şi terminarea celei de-a doua platforme din portofoliul nostru industrial, formată dintr-o fabrică de adezivi şi una de polistiren. Investiţia totală în obiectivul de la Roman a fost de 16 milioane de euro", a menţionat, într-un comunicat de presă, Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast, citat de Agerpres.

Unitatea de la Roman, cea mai modernă facilitate de producţie de polistiren din Europa în care vor lucra 49 de angajaţi, va deservi partenerii din zona Moldovei, dar şi exporturile către Republica Moldova, Ucraina şi ţările arabe.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman. Programul investiţional pe care compania l-a demarat anul trecut a avut în vedere o împărţire strategică a unităţilor sale de producţie.

Astfel, cu ajutorul celor trei platforme susţinute cu o investiţie de peste 22 milioane de euro, AdePlast şi-a optimizat fluxurile de livrare în aşa fel încât fiecare zonă geografică beneficiază de acoperire totală.

La sfârşitul lunii martie 2013, AdePlast a semnat un parteneriat cu compania germană Meffert A.G., prin care preia operaţiunile mărcii de vopsele Dufa pentru România şi Bulgaria.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ