Van Rompuy: trebuie combătute eficient paradisurile fiscale

| 25 apr, 2013

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat joi că ar trebui făcute progrese decisive pe chestiunile care ţin de taxare, arătând că ar trebui combătute eficient "paradisurile fiscale".

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, crede că trebuie găsită o soluţie în privinţa preţurilor mari la energie, care, pe de o parte, încurajează investiţiile în infrastructura energetică, dar, pe de altă parte, pune obstacole împotriva competitivităţii, având un mare impact asupra cetăţenilor.

"Este timpul să facem progrese decisive pe chestiunile care ţin de taxare, indiferent cât sunt de sensibile aceste chestiuni. Mă refer la progres concret, tangibil, care poate fi arătat cetăţenilor europeni. În momente de consolidare fiscală, justeţea şi eficienţa sistemelor de taxare sunt esenţiale şi este timpul să facem progrese. Pentru a trece de la cuvinte la fapte trebuie să combatem eficient paradisurile fiscale, să îmbunătăţim şi să lărgim arealul de schimb de informaţii şi să rezolvăm mai bine frauda în domeniul TVA. Dacă putem să facem progrese pe aceste elemente, dar şi pe altele, UE va putea cu adevărat să conducă, prin exemplu, în chestiunile de taxare la nivel global", a declaratVan Rompuy.

Potrivit lui Herman Van Rompuy, trebuie acţionat pentru crearea de locuri de muncă, pe termen scurt, şi pentru îmbunătăţirea potenţialului de creştere şi creare de locuri de muncă pe termen lung. 

"Iniţiativa de angajare în rândul tinerilor cu 6 miliarde de euro, convenită ca parte a bugetului Uniunii Europene, este un exemplu asupra a ceea ce face UE pentru a crea mai multe locuri de muncă în regiunile afectate cel mai mult de şomajul în rândul tinerilor", a adăugat Rompuy.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ