Adevăratul exemplu de proastă guvernare: Anca - Ciocu' Mic - Boagiu

| 09 aug, 2013

De ce nu avem autostrăzi? În loc să ne indice sertare de prin minister, iată adevărata întrebare la care doamna Boagiu nu ar mai trebui să mai facă "ciocul mic"! Prin 2011, când guvernarea Boc duduia în incompetenţă şi corupţie, (d)osul doamnei Boagiu ocupa, mândru şi semeţ, tronul de la Transporturi. Vorbim de perioada în care, în România, se construiau 62 de metri de autostradă pe zi.

Da, ştiu, o altă Ancă din pedelime care a rămas în istorie cu supranumele "Ciocu' mic". Pe de altă parte, doamna Boagiu, prima Ancuţă dintre portocalii, dovedeşte prin ieşirile din ultima perioadă că se înscrie cu brio în categoria doamnelor din politica din România care nu cunosc una dintre regulile fundamentale ale jocului pe care-l practică: când nu ai nimic de zis, stai în banca ta; când ce ai de zis se poate întoarce împotriva ta, atunci mai bine ai face ciocul mic!

Fata de suflet a lui Traian Băsescu are puseuri de bun manager, dar uită că, în definitiv, fiecare perioadă în care ea sau vreun alt pedelist au fost la conducerea Ministerului Transporturilor a echivalat cu adevărate accese de incompetenţă. Corupţie, nicio soluţie, gropi în asfalt şi la buget, preţuri umflate, spirite inflamate, constructori de şosele încoronaţi, peste noapte şi mandate, în regi ai asfaltului, toate acestea rezumă moştenirile lăsate în urma lor de Anca Boagiu şi regimentul de lopătari ai banului public din PDL.

De ce nu avem autostrăzi? În loc să ne indice sertare de prin minister, iată adevărata întrebare la care doamna Boagiu nu ar mai trebui să mai facă "ciocul mic"! Prin 2011, când guvernarea Boc duduia în incompetenţă şi corupţie, (d)osul doamnei Boagiu ocupa, mândru şi semeţ, tronul de la Transporturi. Vorbim de perioada în care, în România, se construiau 62 de metri de autostradă pe zi.

*Notă: dacă este vreun cititor din Germania, China sau chiar din Bulgaria, aici este momentul în care se poate bufni în
râs.* Conform unor calcule ale colegilor de la Gândul, din acea perioadă, Anca Boagiu ar fi trebuit să ajungă la venerabila vârstă de 77 de ani ca ministră a Transporturilor doar pentru a onora promisiunile pe care tot ea şi colegii ei *orange* le făcuseră în 2008, când au venit la butoanele guvernării.

Cum se traduc, atunci, ieşirile aceleiaşi doamne Boagiu din prezent? Ca mult tupeu, dar şi un sănătos fior rece pe şira spinării. Tupeu pentru că, de bine, de rău, Dan Şova a reuşit împotriva tuturor aşteptărilor să rezilieze contractul cu Bechtel şi să scutească România - adică pe noi toţi - de plăţi suplimentare, "renegociate" defect, cu plus pentru bugetul de stat, chiar de pedeleii doamnei Boagiu, în frunte cu Traian Băsescu. 8 miliarde de euro pe care România ar fi trebuit să le plătească în plus celor de la Bechtel pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania undeva între vara lui 2013 şi Sfântul Aşteaptă. Fior rece, de frică, pentru că numai doamna Boagiu ştie care îi erau/mai sunt relaţiile cu regele detronat al asfaltului, Nelu Iordache.

Ca orice pedelist care se respectă, doamna Boagiu ne serveşte constant marota "nu am semnat nimic, nu răspund!". Uită să ne spună, însă, că ministrul Transporturilor este cel care, dată fiind relaţia instituţională cu CNADNR, indiferent de partidul aflat la guvernare, avea obligaţia să gestioneze şi să verifice licitaţia. Iar toate neregulile care, cu sau fără voia sa, o implică pe doamna Boagiu nu vor mai putea fi ignorate de aceasta la nesfârşit. Pentru că, în Dosarul Iordache, problemele au fost sesizate, iar contractele reziliate din interesul expres al unor forţe care depăşesc dâmboviţenele graniţe ale patriei: OLAF şi Comisia Europeană.

În această speţă, micile combinaţii autohtone nu mai prind, iar ieşirile publice exuberante nu-şi au niciun rost. Prin urmare, orice iveală publică a doamnei Boagiu va reuşi, prin ricoşeu, să redeschidă acest uriaş dulap cu schelete din asfalt. Iar ieşirea se poate traduce, într-un astfel de scenariu, prin EXIT politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 aug, 2013
pensionar
Toti sunt la fel dar primul care nu vroia autostrada si ere ministru de transport era mentorul lui BOAGIU -basescu traian.eL A SCRIS PE PANOURI -AICI SUNT BANI DV VOSTRA- CARE ERA FURAT SI VANDUT LA FIER VECHI, DE GANDIREA DE PREMIUL NOBEL, IN LOC DE AUTOSTRADA PLACUTE care se transforma in venitul hotilor.Cam de 5 ori ministrru sef la alianta -DA- si prim ministru-Presedinte de 9 ani.Fara sa faca nimic a luat salariul din taxe ,inpozite ,biruri de la saraci muribunzi TVA CRESCUT, COTA UNICA PENTRU MILIARDARI SI PENTRU MURITORUL DE RAND,sa tina lectie de educatie cetateneasca politica fara sa FACA NIMIC DIN 1991 ADUS DE PETICA, IN VIATA NOARTA CA OTRAVA IN MANCARE.
10 aug, 2013
nightmare
Băi ,tolomacilor!!!!!
USL este de 1an si ceva la guvernare si voi tot de Boc va legati ???

In orice caz,in guvernarea Boc s-au făcut mai mulți km de autostrada de cit a făcut Guvernarea Tariceanu si cred ca si Guvernarea Ponta .

Sunt curios citi km o sa facă. Pontalone !!

hă hă hă hă
10 aug, 2013
diana_napoca
Frustrari
Musiu Ciprian
Dragii 'mneavoastra USL-asi au ajuns in acel punct al nesimtirii incat pretind ca nu mai gasesc contractul ORIGINAL cu Bechtel,va dati seama?
Oare sunteti atat de dependent de Antena 3 incat nu reusiti sa decelati adevarul de fictiune??Acolo ati ajuns incat o faceti troaca de porci pe madam Boagiu si il aparati pe cinstitul si competentul Sova??Nu va e jena??/
10 aug, 2013
Ana
„Performerul” Ciprian ...
Domnule Ciprian, sa te citez:
„Am dorit să fiu jurnalist și comentator al politicii de la noi pentru a-i ajuta pe cei interesați, atât cât pot, să realizeze ce se întâmplă în jurul lor și, mai ales, de ce se întâmplă.
Deci, cine-i interesat de (d)osul Ancai Boagiu? Pe cine ajuti?
Spui dumneata in privinta „Viața personală:
În curând îmi voi întemeia o familie iar dorința mea este să reușesc, în același timp, să performez în carieră și să fiu un tată model.”
WOW!!! Ce parere are viitoarea sotie? Asa reusesti sa performezi in cariera, „mirosind” dosuri de politicieni? Si ce fel de tata model vei fi? Asa iti vei invata fiul? Ce exemplu vei fi pentru fiica ta? Brrrrrrr, ma cutremur!
A propos, ai tatuaj pe bratul drept?
10 aug, 2013
Alina
Ciprian Stan si „dosul” Ancai Boagiu
Cipri, am impresia ca esti un frustrat sexual, ce se masturbeaza în baie cu gandul la „dosul” Ancai Boagiu! Zici ca în timpul cand ea era ministrul transporturilor se construiau 62 m de autostrada pe zi? Dar pe timpul manelistului dansator pe mese (conform ziarului Adevarul, pe vremea in care era pastorit de dna Corina Dragotescu) câti m de autostrada s-au construit? 0 m, mai draga, in timp ce secretarul sau de stat, dl Antonel Tanase, era membru in 10 consilii de administratie, de la care primea, lunar, cate 30000 Euro/luna, adica 300000 euro in fiecare luna, timp de un an, conform Realitatii tv (pe vremea cand realitateatv si romaniatv erau o singura televiziune). Dar de ce sa scrii matale despre astea cand gandul iti este la „dosul” Ancai Boagiu? Asta arata, printre altele si lipsa celor 7 ani de acasa, educatia care ai primit-o de la maicuta ta, bataturile din podul palmei si „calciul” de pe peretii baii tale ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ