Adrian Papahagi: Partidul Mişcarea Populară, scor cu două cifre la europarlamentare

| 26 sep, 2013

Partidul Mişcarea Populară va obţine la alegerile europarlamentare un scor cu două cifre, susţine vicepreşedintele formaţiunii Adrian Papahagi.

'Mişcarea Populară va lua un scor cu două cifre la europarlamentare. Prima (cifră - n.r.), probabil, din păcate, va fi 1, dar a doua va fi destul de mare. Nu ştiu cât, dar va fi mare. În primul rând, o să vedeţi ce garnitură vom alinia. În al doilea rând, fiindcă avem mesaj şi fiindcă totuşi ne ancorăm într-o tradiţie de curaj a dreptei, pe care, din păcate, astăzi a rămas singur să o apere Traian Băsescu. Ei bine, noi suntem falanga lui Traian Băsescu care vine din spate şi duce mai departe acest program de reformă', a afirmat joi, la Alba Iulia, Adrian Papahagi, prezent la inaugurarea sediului organizaţiei judeţene Alba a PMP.

El a susţinut că singurul partid care are şanse să devină relevant este Mişcarea Populară, pentru că nu se joacă cu doctrina, nu este ba de stânga, ba de dreapta, şi care îşi 'asumă în stil conservator o tradiţie', pe care le-a dat-o Traian Băsescu. 

Papahagi consideră că partidul pe care îl reprezintă este singurul de dreapta relevant. 'Dacă dreapta merită să renască va renaşte în jurul nostru', a spus el.

Liderul interimar al PMP, Eugen Tomac, a spus că partidul este alături de preşedintele României, 'pentru că este singurul lider politic în această ţară care a avut curaj să demareze o serie de reforme importante pentru a schimba faţa României'.

Tomac a declarat că PMP s-a născut dintr-o necesitate, respectiv pentru că românii vor altceva.

'Avem un model în jurul căruia construim acest proiect, Traian Băsescu. Da, nu ne este ruşine să spunem că suntem cei care vrem să ducem mai departe reformele începute de preşedintele Băsescu', a afirmat preşedintele interimar al PMP.

Secretarul general al formaţiunii Cristian Petrescu a menţionat că, în aproximativ o lună, PMP va fi înscrisă în Registrul partidelor politice. 'Am trecut de prima fază de înscriere, suntem în faza în care se pot depune contestaţii. Evident, nu va fi nicio problemă şi sper eu ca în aproximativ o lună să fim înscrişi în registrul partidelor politice, moment în care partidul va intra într-o nouă fază. Deocamdată suntem în faza de organizare şi stabilizare la nivel naţional', a declarat Cristian Petrescu.

El a spus că PMP are peste 56.000 de membri, dintre care 50.000 de semnatari pentru sprijinirea înfiinţării partidului şi peste 6.000 de membri care au completat după aceea adeziunea şi fişa de evidenţă.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PMP, filială care are în prezent peste 110 membri cu adeziune, este deputatul Clement Negruţ, fost membru al PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ