Adrian Streinu Cercel avertizează cu privire la apariţia pe piaţă a unei ţigări letale din etnobotanice

| 14 oct, 2014

Managerul Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş', prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a avertizat marţi, la Vaslui, cu privire la apariţia pe piaţă a unei ţigări letale cu plante etnobotanice.

Acesta a precizat că în România nu au fost semnalate cazuri de deces din cauza respectivei ţigări, dar că în Republica Moldova s-au înregistrat astfel de cazuri.

'Nu există cazuri de deces în România, dar astfel de situaţii au fost semnalate în Republica Moldova. Trebuie să tragem un semnal de alarmă, mai ales că suntem la câţiva paşi de Prut şi pot apărea şi la noi astfel de ţigări, care nu sunt altceva decât o nenorocire pusă pe piaţă de nişte iresponsabili. În momentul în care avem astfel de informaţii este de datoria noastră să atragem atenţia atât potenţialilor consumatori, cât şi medicilor din camerele de gardă ale spitalelor, care pot primi pacienţi care au consumat etnobotanice de acest tip, pentru ca ei să ştie la ce să se aştepte', a afirmat Adrian Streinu Cercel.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase 'Matei Balş' a fost prezent, marţi, la Vaslui la lansarea proiectului 'Spune NU hepatitei în Moldova'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ