Adriean Videanu: Guvernul Ponta continuă greşit ceea ce a făcut Emil Boc

| 17 aug, 2013

Guvernul condus de social-democratul Victor Ponta continuă greşit ceea ce a făcut Guvernul PDL condus de Emil Boc, iar acest lucru este relevat de instituţiile financiare internaţionale, a declarat democrat-liberalul Adriean Videanu sâmbătă la Baia Mare unde se desfăşoară Colegiul Director al PDL.

'Avem argumentele pe care Guvernul USL ni le dă, în ideea de a arăta românilor realitatea. De ce l-am schimbat pe Emil Boc? E o întrebare retorică pentru că lucrurile mergeau mult mai bine pe vremea lui Emil Boc. Actualul Guvern Ponta nu face nimic altceva decât continuă greşit ceea ce a făcut Emil Boc, lucru pe care îl relevă toate instituţiile financiare cu care România are acorduri şi atunci PDL trebuie să devină mult mai vocal prin liderii politici pe care îi are', a spus Videanu.

Fostul ministru PDL al Economiei consideră că PDL trebuie să vină şi cu soluţii la problemele ţării, şi anume finanţarea infrastructurii şi creşterea competitivităţii mediului de afaceri, folosind fondurile europene.

'Pe lângă critici, noi trebuie să venim cu soluţiile, care nu sunt foarte complicate, soluţiile de regulă sunt simple. Nu cred că poţi să emiţi pretenţia unei creşteri economice sustenabile atâta timp cât eşti incapabil să absorbi fonduri europene. În formarea unui buget al unui stat ai capitolul de venituri şi capitolul de cheltuieli. Fondurile europene intră cu brio şi cu foarte mare uşurinţă, dacă poţi să le absorbi, şi la partea de venituri şi la partea de cheltuieli, nu-ţi creează deficit bugetar, îţi pot rezolva cea mai mare problemă pe care o are în momentul de faţă România, şi anume finanţarea infrastructurii, finanţarea creşterii competitivităţii mediului de afaceri, foarte multe lucruri pe care poţi să le rezolvi fără să te gândeşti să pui o taxă în plus pe cel care produce în momentul de faţă', a spus Videanu.

Pe de altă parte, întrebat pe cine vede candidat al partidului la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Videanu a răspuns: 'Sunt cinci şi sunt în ordinea asta: 1, 2, 3, 4, 5'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ