Agenţia Europeană a Medicamentului recomandă retragerea a două medicamente care se vand în România

| 15 ian, 2014

Agentia Nationala a Medicamentului din Romania recomanda medicilor prudenta in prescrierea unur produse pentru osteoporoza, dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat suspendarea utilizarii acestora.

Este vorba despre Protelos si Osseor. Motivul: aceste medicamente ar prezenta risc crescut de boli cardiovasculare.

"Ministerul a dispus Agentiei Nationale a Medicamentului sa informeze medicii prescriptori referitor la propunerea Comitetului de farmacovigilenta si sa le recomande acestora o prudenta deosebita in raport cu produsul mai sus mentionat, astfel incat siguranta pacientilor sa nu fie afectata. In momentul in care va fi data publicitatii decizia finala a Agentiei Europene a Medicamentului, Ministerul Sanatatii va lua toate masurile care se impun", se mai arata in comunicat.

La sfarsitul lunii aprilie 2013, Agentia Europeana a Medicamentului informa ca a fost recomandata restrictionarea utilizarii produselor mentionate, dupa ce s-a constatat ca acestea ar prezenta un risc sporit de boli cardiovasculare.

Astfel, s-a recomandat restrictionarea accesului la aceste medicamente pentru pacientii cu afectiuni cardiovasculare si prescrierea produselor numai pentru tratarea osteoporozei severe cu risc crescut de fractura.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ