Agenţia ONU pentru refugiaţi acuză Hamas că a furat combustibil şi medicamente din sediul său din Gaza

| 16 oct, 16:42

UNRWA, organizaţia ONU care se ocupă de refugiaţii palestinieni, afirmă că autorităţile Hamas din Gaza ar fi furat combustibil şi medicamente destinate refugiaţilor din sediul său din oraşul Gaza, pe care a fost nevoită să-l părăsească.

 

Într-o serie de postări pe X, agenţia afirmă că persoane care pretind că sunt de la Ministerul Sănătăţii condus de Hamas au încărcat proviziile în camioane. UNWRA menţionează că orice utilizare în alte scopuri decât umanitare a combustibilului este "condamnată cu fermitate".
"UNRWA a primit informaţii potrivit cărora ieri (duminică - n.r.), un grup de persoane cu camioane care pretindeau a fi de la Ministerul Sănătăţii al autorităţilor de facto din Gaza, au scos combustibil şi echipamente medicale din incinta agenţiei din oraşul Gaza. Personalul nostru a fost nevoit să evacueze sediul UNRWA din oraşul Gaza, după un preaviz transmis cu câteva ore mai înainte, în noaptea de vineri, 13 octombrie. De atunci, UNRWA nu a avut acces la incintă şi nu a primit detalii suplimentare cu privire la scoaterea bunurilor. Camerele de securitate care acoperă intrarea/ieşirea din incinta UNWRA au fost avariate în urma exploziilor în zilele precedente şi au încetat să mai funcţioneze. Combustibilul UNRWA şi alte tipuri de materiale sunt păstrate în scopuri strict umanitare - orice altă utilizare este condamnată cu fermitate” - transmite UNWRA în comunicatul postat pe X.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ