Ai dureri de cap dimineaţa? Iată care sunt cauzele!

| 27 noi, 2013

Dacă te trezeşti cu dureri de cap dimineaţa, trebuie să ştii că poţi scăpa de ele înlăturând cauzele. Vezi care sunt acestea şi ce poţi face ca să scapi de dureri şi să începi ziua în forţă!

Durerile de cap cu care te trezeşti dimineaţa pot avea mai multe cauze, majoritatea uşor de înlăturat. Chiar dacă ai adesea dureri de cap dimineaţa, nu trebuie să te sperii, pentru că în general ele nu sunt semnul unei probleme foarte grave.

Iată ce îţi poate da dureri de cap dimineaţa.

1. Scrâşneşti din dinţi în timpul nopţii

Multe persoane au această problemă, numită în termeni medicali "bruxism", fără să o ştie. Dimineaţa te poţi trezi adesea cu dureri de cap, în special la nivelul tâmplelor, provocate de suprasolicitarea muşchilor feţei. Alte semne de bruxism sunt: hipersensibilitatea dentară, senzaţie de arsură pe limbă, dinţi "tociţi", etc. Dacă bănuieşti să ai putea suferi de bruxism, cere ajutorul unui stomatolog care îţi va pune diagnosticul şi îţi va oferi şi soluţia, o gutieră care se poartă în timpul somnului.

3. Sindromul de apnee în somn

Sindromul de apnee în somn este o altă problemă pe care mulţi nu ştiu că o au. Respiraţia se opreşte de mai multe ori pe timpul nopţii, ceea ce înseamnă că nu poţi să te odihneşti cum trebuie, de unde şi durerea de cap. Apneea în somn este provocată de probleme respiratorii, obezitate, alergii şi fumat.

3. Îţi scade glicemia pe timpul nopţii

Dacă ai dureri de cap dimineaţa, imediat ce te trezeşti, una din cauze ar putea fi glicemia scăzută de pe timpul nopţii. Ca să nu se mai întâmple, ia o gustare mică înainte să adormi, de exemplu o brânză Făgăraş cu fructe, o mână de nuci, cereale cu lapte.

4. Ai consumat alcool

Chiar dacă nu ai băut suficient încât să suferi de o mahmureală serioasă, alcoolul îţi poate da dureri de cap dimineaţa. Acestea ar trebui să cedeze când alcoolul este eliminat complet din corp. Ca să grăbeşti procesul poţi să bei apă cât mai multă, să mănânci ceva uşor şi să te odihneşti.

5. Suferi de stres, anxietate, depresie

Dacă suferi de stres, anxietate sau depresie, durerile de cap ar putea fi SOS-ul pe care ţi-l transmite organismul tău. De fapt, cercetările au arătat că cele mai multe dureri de cap care apar dimineaţa sunt provocate de stres. Poate tu ai impresia că le poţi face pe toate, că poţi suporta 12 ore de muncă plus treburile de acasă, că eşti puternică, dar organismul tău ştie mai bine. Dacă în ultimul timp te trezeşti adesea cu dureri de cap, poate arfi cazul să iei o pauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ