Nu ştiai asta! AFECŢIUNILE de care te pot vindeca CASTANELE

| 17 feb, 2014

Leacurile pe bază de castane sunt folosite de secole, datorită virtuţilor terapeutice pe care le deţin acestea.

Ameliorează reumatismul

Întrucât reduc durerea şi inflamaţiile, castanele sunt un bun adjuvant în tratamentul antireumatism. Cum se prepară: Fierbe castanele (cât cuprinzi în cinci pumni) în cinci litri de apă, până când lichidul scade la jumătate. Cu amestecul obţinut fă băi o dată la două zile.

Reduc febra

Înainte de a apela la medicamentele clasice pentru scăderea temperaturii corpului, încearcă decoctul din castane. Nu doar că va reduce febra, dar va ajuta şi la revitalizarea organismului, mai ales în perioada de convalescenţă. Cum se prepară: La o cană cu apă (250 ml) pune două linguri cu castane uscate şi mărunţite. Fierbe preparatul timp de 15 minute, după care strecoară şi depozitează în sticluţe închise ermetic. Se administrează câte 15-20 picături pe zi, remediul fiind eficient şi în caz de nevroză.

Liniştesc durerile de cap

Dacă ai migrene sau ameţeşti frecvent, pulberea de castane are efecte vizibile, încă de la primele utilizări. Tot ce trebuie să faci este să iei câte o lingură cu pulbere (se ţine sub limbă 3 minute, după care se înghite cu apă), dimineaţa, pe stomacul gol.

Cum se prepară: Pisează bine castanele uscate într-un mojar, după care macină-le cu ajutorul râşniţei de cafea, până când se obţine un praf cât mai fin. Pulberea se păstrează în recipiente închise la culoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ