Ajutor de stat de până la 200.000 euro pentru IMM-urile care fac angajări

| 16 mai, 2013

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, Maria Grapini, a anunţat că Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un ajutor de stat nerambursabil în valoare de maxim 200.000 de euro pentru IMM-uri, cu condiţia să angajeze între trei şi şapte persoane, în funcţie de suma primită.

"Dăm acei 200 de mii de euro schema de minimis ajutor de stat neramburasabil. Nu e ca la fondurile europene, să vină şi întreprinzătorul cu cotă parte. Miercuri am aprobat hotărârea de Guvern, se va publica în Monitorul Oficial şi apoi trebuie să vă înscrieţi pe site la Ministerul Finanţelor", a declarat Maria Grapini, citată de Mediafax.

Ministrul a susţinut că a pornit de la ideea de creditare şi a fost convingătoare. "Se pare că nu-mi dădea nimeni nicio şansă să obţin acest lucru. Dacă nu dăm acum, după trei ani de criză, când economia începe să se stabilizeze, o gură de oxigen, adică lichiditate, nu-şi pot continua oamenii activitatea, mai ales că cei buni au fost blocaţi de ceilalţi", a precizat Maria Grapini.

Ea a precizat că banii sunt daţi numai IMM-urilor, doar pentru investiţii, întreprinderile mici şi mijlocii având obligaţia de a face angajări.

"Ţinta o reprezintă IMM-urile care au un deficit de competitivitate pe produs datorită unor costuri, să poată să îşi mai diminueze un pic din această lipsă de competitivitate pe produs", a explicat Maria Grapini.

Ministrul a mai spus că, în funcţie de numărul locurilor de muncă create, IMM-urile vor primi între 100.000 şi 200.000 de euro, iar angajaţii trebuie ţinuţi minim trei ani de zile.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ