Ajutor financiar pentru gălăţenii afectaţi de inundaţii

| 18 sep, 2013

Persoanele afectate de inundaţiile produse recent în judeţul Galaţi vor primi ajutoare financiare în sumă totală de 27 milioane lei, familiile celor nouă persoane decedate urmând să primească un ajutor de câte 5.000 lei, conform unor hotărâri adoptate, miercuri, de Guvern.

Sumele au fost alocate din Fondul de Intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului şi vor fi transmise Consiliului Judeţean Galaţi, a anunţat ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea la finalul şedinţei.

Banii vor fi distribuiţi sinistraţilor în maximum două săptâmâni de la publicarea deciziei Guvernului în Monitorul Oficial.

Ministerul Dezvoltării Regionale va asigura, prin Compania Naţională de Investiţii, refacerea drumurilor judeţene, podurilor şi podeţelor distruse, fiind alocate în acest scop 7 milioane lei.

De asemenea, vor fi reparate în maximum două luni două şcoli afectate de inundaţii, pentru 1.500 de elevi din comunele şi satele respective fiind asigurate rechizitele.

Într-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arată că din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului va fi alocată o sumă de 7,1 milioane lei pentru bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Galaţi, pentru limitarea efectelor negative produse din cauza calamităţilor naturale, la care se adaugă alte 19,8 milioane lei, tot din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru reconstrucţia/reabilitarea unui număr de 227 case.

A fost aprobată şi scoaterea din rezervele de stat, ca ajutor umanitar din urgenţă cu titlu gratuit, în limita sumei de 2,1 milioane lei, a unor cutii de conserve, alimente de bază, pături şi saltele, precum şi combustibil pentru ajutorarea persoanelor sinistrate ca urmare a ploilor abundente din perioada 11-13 septembrie 2013 din judeţul Galaţi.

În urma inundaţiilor au fost evacuate 8.265 de persoane din Pechea (3.060), Cudalbi (2.720), Slobozia Conachi (740), Corni (685), Valea Mărului (400) şi Cuza Voda (270).

Viitura a afectat 3.443 de locuinţe, 71 fiind distruse complet. Au fost afectate, pe diferite segmente, două drumuri naţionale şi 11 drumuri judeţene, şase drumuri comunale, 25 de drumuri săteşti şi un segment de cale ferată, iar din totalul de 5.873 de fântâni existente în localităţile afectate de inundaţii, 871 au fost colmatate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ