Al doilea produs românesc tradiţional recunoscut în UE

| 02 mai, 2014

După magiunul de Topoloveni, telemeaua de Ibănești a devenit, de la sfârșitul anului trecut, al doilea produs românesc tradițional, atestat european.

Numele produsului certificat vine de la comuna Ibănești, din județul Mureș, iar brânza este produsă din laptele provenit de la fermele și crescătorii din zonă.

De asemenea, saramura este obținută cu apă din fântăna cu apă sărată de la Orșova.

Nicu Bumb, inginer șef la firma care produce brânza de Ibănești, a explicat că saramura extrasă din fântâna de la Orşova a fost mereu folosită de localnici pentru conservarea tradițională a brânzei sau a cărnii și se caracterizează printr-o cantitate mai mare de calciu şi magneziu faţă de saramura obţinută din dizolvarea sării în apă.

Certificarea și participarea la târgurile de produse tradiționale și ecologice i-a adus producătorului o creștere semnificativă a vânzării, astfel că fabrica de procesare a laptelui a ajuns să angajeze 97 de localnici și să prelucreze 40.000 de litri de lapte pe zi.

”Pentru zona noastră, certificarea a fost o investiție în viitorul comunității și ne mândrim cu un produs al nostru ce primește recunoaștere în afară. Noi știam că avem o brânză specială, bună, iar demersul făcut la Bruxelles a fost să le arătăm și altora că avem produse tradiționale mai bune decât ale lor”, a spus Bumb, citat de agrointel.ro, potrivit yahoo.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ