ALARMĂ: 14 copii de la o școală din Pitești au fost internați cu toxiinfecție alimentară

| 06 mar, 13:15

Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au declanșat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o școală din municipiul Pitești au fost internați în ultimele zile cu toxiinfecție alimentară.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Pediatrie Pitești, copiii cu vârste între șapte și nouă ani, care prezentau diverse simptomatologii, sunt în stare stabilă, doi dintre ei fiind transferați la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Prefectul Cristian Soare a anunțat că, potrivit primelor concluzii ale verificărilor efectuate în acest caz, este vorba despre un adenovirus care a provocat toxiinfecția alimentară. Simptomele au apărut după ce copiii, toți înscriși la after-school, au consumat alimente preparate la cantina unității de învățământ.

Inspectorii DSP și DSVSA au declanșat o anchetă epidemiologică la cantina unde au fost preparate alimentele consumate de copii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ