Alegeri 2009. Două întrebări adresate, în scris, lui Kovesi

| 27 iul, 14:16

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, joi, să-i trimită procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, o scrisoare cu două întrebări: dacă a fost în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor din 2009 și, dacă da, în ce scop.

Aleșii iau în calcul și sesizarea Curții Constituționale ca urmare a deciziei Parchetului General de a nu transmite comisiei parlamentare dosarul clasat de procurori la finalul lunii iunie.

Președintele comisiei de anchetă, Oana Florea, a declarat că textul scrisorii adresate Laurei Codruța Kovesi a fost votat în unanimitate, urmând ca scrisoarea să fie trimisă în cursul zilei de joi.

„S-a votat textul final. Citez din memorie: dacă dânsa s-a aflat la data respectivă la locul respectiv și dacă da, în ce scop a fost acolo, în casa domnului Oprea. Astea au fost întrebările adresate de către domnii deputați”, a menționat Oana Florea, după ședința comisiei de anchetă.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 au decis în 10 iulie să-i sesizeze ministrului Justiției faptul că procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, refuză să se prezinte la audieri și să-i trimită acesteia mai multe întrebări.

Cât despre o eventuală sesizare a Curții Constituționale, pe tema unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Parlamen, o decizie va fi luată lunea viitoare, în ședința Coaliției PSD-ALDE.

„Am discutat aseară cu domnul Dragnea la telefon. Mi-a spus că vom discuta în coaliție, având în vedere că este o decizie politică. Voi fi acolo, voi susține argumentat, juridic, faptul că ne aflăm în situația de fapt că cele două instituții să se afle într-un conflict de natură constituțională. Eu cred că o decizie a CCR ar aduce lumină în acest aspect și ar fi folositoare și pe viitor”, a declarat Florea.

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a trimis o nouă scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care revine cu cererea de a pune la dispoziția acestui for copia dosarului referitor la scrutinul din 2009, a anunțat, miercuri, Oana Florea. Demersul a fost făcut ca urmare a faptului că Parchetul General a respins, în 14 iulie, solicitarea inițială a Comisiei parlamentare de anchetă de punere la dispoziție în copie a dosarului deschis în urma afirmațiilor lui Dan Andronic și care viza scrutinul.

Tag-uri: kovesi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ