ALEGERI LOCALE PARȚIALE. PSD câștigă la Craiova, dar pierde la Târgu Jiu

| 12 iun, 12:38

Primăria Craiova a fost câștigată de candidatul Partidului Social Democrat, Mihai Genoiu. În schimb, la Târgu-Jiu a fost ales un primar liberal, după ce vreme de 17 ani primăria a fost condusă de un social-democrat.

Candidatul PSD, Mihai Genoiu, a câștigat detașat alegerile la Craiova. El a obținut 43% din voturile alegătorilor. Genoiu a fost urmat de candidatul PNL, Mario Oprea cu 16%.

Candidatul ALDE și cel al USR au obținut câte 12 procente. Prezența la vot a fost printre cele mai scăzute din țară, sub 19 la sută. Până anul trecut, primar al Craiovei a fost Lia Olguța Vasilescu. Ea a câștigat, însă, un mandat de deputat la alegerile din decembrie.

La Târgu Jiu, victoria a fost a candidatului PNL, Marcel Romanescu. El a obținut aproape 52 la sută din voturi.  În Târgu-Jiu, funcția de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a fost ales senator anul trecut. El a condus primăria Târgu Jiu aproape 17 ani, din anul 2000 până iarna trecută.

Circa 33% dintre cei aproximativ 630.000 de alegători așteptați la urne duminică în cadrul alegerilor locale parțiale s-au prezentat pentru a vota până la ora 21,00, potrivit site-ului Autorității Electorale Permanente.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ