ALEGERI PREZIDENŢIALE în Franța: Emmanuel Macron și Marine Le Pen încep lupta pentru turul al doilea

| 24 apr, 10:55

Candidatul de centru Emmanuel Macron și Marine Le Pen, șefa partidului de extremă-dreapta Frontul Național (FN), s-au plasat pe primele două poziții în primul tur al alegerilor prezidențiale de duminică din Franța și s-au calificat astfel în turul al doilea care va avea loc peste două săptămâni, conform rezultatelor finale anunțate luni de Ministerul de Interne, relatează Reuters.

Astfel, Macron a obținut 23,75% din voturi, plasându-se pe prima poziție.

Este urmat de Le Pen, cu 21,53%. Pe următoarea poziție se află conservatorul Francois Fillon, cu 19,91% din sufragii, fiind urmat de Jean-Luc Melenchon, radical de stânga, care a obținut 19,64% din voturi, a precizat Ministerul de Interne.

Astfel, lupta pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale începe luni între Emmanuel Macron, pro-european, și Marine Le Pen, anti-UE și anti-imigrație, doi candidați extrem de diferiți, dar care afirmă că reprezintă ruptura cu ''sistemul'', comentează AFP.

Acest prim tur de scrutin, marcat de o participare masivă la urne, de aproape 80%, și desfășurat în contextul unor măsuri sporite de securitate pe fondul amenințării teroriste, înseamnă eliminarea celor două mari partide tradiționale de dreapta și de stânga din cursa finală pentru Palatul Elysée.

O eliminare fără precedent după instalarea celei de-a V-a Republici în 1958.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ