Alertă de securitate majoră. Milioane de siteuri, parole şi nume de identificare, puse în pericol de un virus

| 09 apr, 2014

Un virus informatic afecteaza milioane de site-uri online - inclusiv platforme ale bancilor, servicii de email si retele de socializare -, existand riscul expunerii numelor de identificare, parolelor de acces si continutului comunicatiilor.

Potrivit The Washington Post, deficienta tehnica, intitulata de experti "Heartbleed" si provocata de un virus cibernetic, a fost depistata la softul OpenSSL, cu care opereaza cele mai multe site-uri Internet si care are rolul protejarii datelor cu caracter privat.

Sistemul SSL permite criptarea datelor pe legatura intre un server web si un sistem de operare. Virusul cibernetic le permite hackerilor sa acceseze informatii care circula din servere spre calculatoare, existand riscul expunerii numelor de identificare, parolelor de acces si continutului comunicatiilor online.

Companiile care administreaza servere au luat masuri pentru remedierea problemelor. Specialistii le recomanda clientilor sa nu se grabeasca sa schimbe numele de identificare si parolele de acces la conturi online inainte de remedierea defectiunii de catre administratorii serverelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ