ALERTĂ METEO: Radiaţii periculoase în plină caniculă

| 25 iul, 13:46

Valul de caniculă care s-a abătut asupra României aduce temperaturi extreme de peste 40 de grade Celsius în marile oraşe, în timp ce radiaţiile ultraviolete au ajuns la nivelul periculoase, relatează romaniatv.net.

Temperaturile resimţite la ora 12 sunt absolut terifiante. La Arad se înregistrau 43 de grade Celsius, în timp ce în Timişoara şi Oradea mercurul din termometre indica 46, respectiv 45de grade. 42 de grade erau la Bucureşti şi Craiova, iar în Focşani şi Iaşi temperaturile erau de 41 de grade.

Citește și: COD PORTOCALIU de caniculă în mai multe județe. Harta zonelor afectate

"Cerul este lipsit de nori, ceea ce favorizează atingerea nivelului de 8 a radiaţiilor ultraviolete în sudul ţării şi pe litoral. Pentru că vorbim de o scară de la 1 la 11, nivelul 8 al radiaţilor este mare mai ales la populaţia care se expune la soare. În plus, pe litoral ultravioletele sunt amplificate de nisip şi luciul apei, de aceea nu este bine să stăm pe plajă, mai ales cu copii mici", a declarat meteorologul Gabriela Bancilă, la România TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ