Aliații lui Merkel suferă pierderi masive în alegerile din cel mai mare land german

| 17 oct, 21:08

Uniunea Creștin-Socială (CSU), aliatul partidului Angelei Merkel în Bavaria, a câștigat alegerile din cel mai mare land al Germaniei, dar a suferit pierderi electorale masive.

Aliații lui Merkel din Bavaria au pierdut majoritatea absolută, care le-a permis să conducă singuri landul german din 1957 și până în prezent.

Pierderea încrederii alegătorilor vine pe fondul disputelor pe tema migrației, dispute în care CSU a devenit în ultimele luni tot mai radical, intrând în conflict chiar cu Angela Merkel.

Potrivit rezultatelor oficiale, CSU a obținut 37% în alegerile desfășurate în Bavaria, cu 10% mai puțin decât acum patru ani.

Nu extrema dreaptă este însă cea care a profitat cel mai mult de pe urma pierderilor CSU.

Rezultatele arată că pe locul doi au venit Verzii, cu aproape 18%.

De fapt, extrema dreaptă, Alternativa pentru Germania (AfD), partidul anti-migrație, a venit abia pe locul patru, în urma unei alianțe a candidaților independenți, numită Alegătorii Liberi.

AfD obține totuși cel mai bun rezultat în landul german și intră pentru prima dată în parlamentul bavarez.

Un scor dezastruos este cel al social-democraților (SPD), care au venit pe locul cinci, cu 10%, un scor de două ori mai mic decât la precedentele alegeri.

Analiștii germani speculează că SPD ar putea să se retragă din coaliția guvernamentală formată la nivel federal cu CDU, pentru a opri hemoragia electorală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ