Alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru aproximativ 80% dintre consumatorii din 4 județe afectate de furtună

| 19 sep, 14:33

Alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru aproximativ 80% dintre consumatorii afectați în urma furtunii de duminică din județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad, în prezent în teren fiind prezente peste o sută de echipe de intervenție.

"E-Distribuție Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 81% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună. Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor, inclusiv în cursul nopții, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de circa 182.000 de clienți. La această oră intervin un număr de 107 echipe, din care 82 ale E-Distribuție Banat și 25 ale firmelor contractoare. Acestea au ca prioritate intervenția la avariile înregistrate pe liniile de înaltă și medie tensiune, care alimentează un număr mare de clienți, cu accent pe remedierea stâlpilor de beton rupți și a celor de metal îndoiți, în special în județul Timiș, dar și în Caraș-Severin, Hunedoara și Arad", se arată într-un comunicat de presă remis, marți, AGERPRES, de Biroul de presă Enel România.

Un număr de 26 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Muntenia și E-Distribuție Dobrogea au fost trimise pentru a sprijini eforturile de reluare a alimentării cu electricitate în zonele afectate de furtună, aflate în aria de activitate a E-Distribuție Banat.

Operatorul de distribuție lucrează în continuare conform procedurilor situației de urgență, nivel 2.

"Cooperăm cu autoritățile care au atribuții în situații de urgență și care au sprijinit intervenția echipelor E-Distribuție Banat, de exemplu, prin deblocarea drumurilor. Este de menționat că în regiune s-au produs condiții meteo excepționale, extreme, a căror violență a afectat funcționarea rețelelor de electricitate, ca urmare a vântului puternic care a atins peste 100 km/h. 13 stâlpi de înaltă tensiune, peste 30 de stâlpi de medie tensiune și nenumărate conductoare rupte sunt doar câteva dintre efectele condițiilor meteo extreme din zona Banat", se precizează în comunicat.

Aproximativ 230.000 de consumatori din cele patru județe au fost afectați în urma furtunii de duminică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ