Alina Gorghiu: În ultima perioadă, sistemul de justiţie a fost diabolizat. S-a vorbit exclusiv de salarii mari

| 25 aug, 17:51

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmă că este nevoie de angajarea a sute de oameni în cadrul parchetelor de pe lângă judecătorii şi la judecătorii, argumentând că, în caz contrar, ”sunt judecătorii întregi în România sau parchete pe care poţi, de mâine, să pui lacătul, pentru că nu mai ai cu cine să lucrezi”. Ministrul remarcă faptul că ”în ultima perioadă, sistemul de justiţie a fost diabolizat” şi ”s-a vorbit exclusiv de salarii mari”.

 

”Cumva, în ultima perioadă, sistemul de justiţie a fost diabolizat. S-a vorbit exclusiv de salarii mari, de pensii, de ce trebuie, de ce nu trebuie şi aşa mai departe. Dar, la sfârşitul zilei, când tragi linie, vezi că deficitul ăsta din parchete, care este foarte mare... vorbeam astăzi, în şedinţă de Guvern, despre aprobarea unui concurs la parchetele de pe lângă judecători, vă dau un exemplu, sau la judecătorii, de câteva sute de oameni, cu vechime în profesie de cinci ani, oameni de care ai nevoie pentru că, altfel, sunt judecătorii întregi în România sau parchete pe care poţi, de mâine, să pui lacătul, pentru că nu mai ai cu cine să lucrezi”, a declarat Alina Gorghiu, la TVR Info, joi seară.
Întrebată dacă se va aproba angajarea acestor oameni, ea a răspuns: ”Sigur că da, nici nu cred că se pune problema să rămânem un stat fără o justiţie eficienţă şi funcţională, cred că e ultimul lucur pe care ni-l dorim”.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ