Alina Gorghiu, o atacă pe Kovesi: Declarația făcută de șefa DNA despre dosarele ANRP, destul de gravă

| 17 mar, 12:21

Laura Codruța Koveși a fost atacată de Alina Gorghiu. Copreședintele PNL s-a declarat îngrijorată în legătură cu afirmaţia procurorului şef al DNA, referitoare la faptul că mai multe dosare ANRP se aflau la DNA atunci ea când a preluat şefia Direcţiei, însă foarte mulți ani nu s-a ocupat nimeni de ele. Gorghiu a catalogat declaraţia procurorului şef drept una extrem de gravă.

"Este o instituţie care funcţionează din bani publici, o instituţie care are sprijinul populaţiei din România şi se bucură de o mare credibilitate şi aş vrea să ştiu şi eu ca lider de partid dacă într-adevăr există tipul acesta de comportament într-o instituţie ca DNA - să ţii nişte dosare doar pentru că nu ai vrut să le lucrezi. Este o declaraţie destul de gravă şi aş vrea să aud de la şeful acestei instituţii detalii. (...) O justificare trebuie să existe", a spus copresedintele PNL. Alina Gorghiu susține ca nu este normal ca dosarele să nu fie finalizate in zeci de ani.

"Fiecare trebuie să-şi facă ordine în propria grădină şi dacă lucrurile chiar stau aşa şi mă întreb - nu ştiu dacă chiar neapărat pe retrocedări - dar gândiţi-vă că sunt foarte multe dosare care dospesc ani de zile, aici este semnul meu de întrebare. (...) Nu mi se pare normal să ţii un dosar la sertar 5-10 ani de zile în nelucrare şi să-l scoţi ulterior pe un birou şi să te apuci de audieri la 10-12-14 ani distanţă, pentru că atunci sunt multiple semne de întrebare şi suspiciuni" , a  mai spus copreşedintele PNL. Reactia Alinei Gorghiu a venit dupa afirmaţia procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, referitoare la faptul că mai multe dosare ANRP erau la DNA când a preluat şefia Direcţiei, însă erau nelucrate.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a susținut că dosarele privind activitatea Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor erau pe rol la DNA încă de pe vremea când Daniel Morar conducea această instituție, dar că nu se lucra la ele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ