Alocaţia de hrană pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie specială, dublată de la 1 decembrie

| 15 oct, 2014

Alocaţia de hrană pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie specială şi adulţii cu dizabilităţi sau aflaţi în centre de îngrijire va fi dublată, a anunţat miercuri ministrul Muncii, Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

'Astăzi am adoptat în şedinţa de guvern hotărârea prin care, de la 1 decembrie, dublăm alocaţia de hrană zilnică pentru toţii copii care se află în sistemul de protecţie specială, respectiv 60 de mii de copii', a declarat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a adăugat că Executivul a aprobat, totodată, ca de la 1 ianuarie 2015 să fie dublată şi alocaţia de hrană zilnică pentru persoanele adulte cu dizabilităţi sau aflate în centrele de îngrijire.

'De asemenea, de la 1 ianuarie 2015, vom dubla alocaţia de hrană zilnică de la opt lei la 16 lei pentru toate persoanele adulte cu dizabilităţi sau care se află în centrele de îngrijire, reprezentând aproape 43 de mii de persoane', a mai declarat ministrul Muncii.

Impactul bugetar pe lunile rămase din 2014 în cazul alocaţiei de hrană se ridică la 4,5 milioane de lei pe lună iar pentru anul 2015 - la 45 de milioane de lei, a precizat Rovana Plumb.

'Pentru tot ceea ce înseamnă anul acesta avem în bugetul Ministerului Muncii, din bugetul de asistenţă socială. Pentru tot ceea ce înseamnă anul 2015 am provizionat să cerem pentru următoarea execuţie bugetară', a afirmat ministrul Muncii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ