Alpinistul ALEX GĂVAN a trăit momente de GROAZĂ la tabăra de bază de pe EVEREST

| 25 apr, 14:51

Alpinistul român Alex Găvan a fost surprins de puternicul seism din Nepal pe muntele Everest. Acestapostat un mesaj pe contul său de Twitter în care spune că a fugit din cort când a simțit cutremurul după care a urmat o masivă avalansă . Românul a mai adaugat că pe munte sunt foarte multi oameni.

"Tab[ra de la baza Everestului cutremur uriaş apoi avalanşa de pe Pumori", a scris alpinistul roman Alex Gavan pe Twitter. "Alergând pentru viaţă din cortul meu. Nevătămat. Multe multe persoane se află pe munte", a adaugat Găvan. Marius Gane, organizatorul expediţiei de pe Everest, a declarat pentru Digi24 că patru români se aflau pe munte şi toţi ar trebui sa fie în siguranţă.

"Eu am fost implicat în organizarea expediţiei lui Teo Vlad şi Zsolt Torok. Despre Teo ştiu că e pe partea nordică, este în tabăra avansată, la 6.400 de metri, unde nu sunt riscuri de avalanşe. Teo e ok şi, din ce ştim, şi ceilalţi români sunt în regulă. Doar Alex era sus, Zsolt Torok şi Iustin Ionescu sunt în tabăra de bază, pentru că nu au fost condiţii meteo bune în ultimele zile şi ar trebui să fie în siguranţă", a spus Marius Gane.

Alpinistul, Daniel Mazur, a scris și el pe contul său de Twitter, că tabara în care se află echipa sa a suferit mari distrugeri în urma avalanșei iar calea de acces este distrusă.


Azim Afif, un student malaezian, care se află în tabara de pe Everest, a postat pe contul lui de Twitter, primele imagini după avalanșa care a distrus parțial locul de campare al alpiniștilor.

PLEASE CREDIT Azim Afif

PLEASE CREDIT Azim Afif

Earthquake triggers Everest avalanche. Credit Azim Afif

PLEASE CREDIT Azim Afif

În această dimineață a avut loc un seism de 7,9 grade pe scara Richter, in Nepal, in apropierea capitalei Katmandu.


Mai multe clădiri istorice din capitala Kathmandu s-au prăbușit în urma puternicului cutremur de pământ, printre acestea și un turn istoric de nouă etaje din secolul XIX în urma prăbușirii acestuia înregistrându-se victime. Televiziunea nepaleză Kantipur TV transmite că cel puțin 21 de cadavre sunt întinse pe jos, fiind scoase de sub dărâmăturile turnului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ