"Altă scamatorie!". Prima reacție din sindicate după măsurile de austeritate anunțate de Teodorovici

| 19 dec, 17:04

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat marți seara o listă întreagă de măsuri de austeritate pentru bugetari în 2019, iar sindicatele au reacționat imediat.

Inflația anulează creșterea salarială propusă de Guvern, în condițiile în care celelalte elemente salariale îngheață, spune Sorin Dumitrașcu, președinte Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

"După ce ne-a încercat reacția cu un proiect de test, Ministerul Finanțelor Publice publică Proiectul de OUG privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene... Așa cum în 2018 a fost acordată declarativ o mărire salarială de 25% care a fost anulată prin transferul taxelor sociale, începând cu ianuarie 2019 Guvernul propune o creștere care este anulată de inflație", se spune într-un comunicat de presă al sindicatelor din penitenciare.

"Iată că, așa cum a făcut și anul trecut, Guvernul nu se ține de promisiuni apelând iarăși la o scamatorie legislativă", mai spune Sorin Dumitrașcu.

Lista măsurilor de austeritate bugetară poate fi văzută pe Realitatea Financiara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ