Amazoanele lui Băsescu, în ringul de box

| 20 sep, 2013

Declaraţia lui Băsescu, referitoare la posibilitatea ca o femeie să ajungă preşedinte, a fost luată în serios de către cele două protejate ale sale din PDL - Udrea şi Macovei.

Dacă Macovei se manifestă ca o adevărată reformatoare a vieţii politice româneşti prin postările de pe blog, dar şi prin tot felul de afirmaţii otrăvite aruncate la Bruxelles, prin care încearcă să iasă în prim plan pentru a-și crește capitalul electoral, Udrea este obişnuită mai mult cu mass-media, camerele de filmat şi cu exprimarea în public. Deşi niciuna dintre cele două nu dau pe din-afară de carismă și credibilitate, ele au impresia că au şanse să câştige fotoliul de la Cotroceni. Pe baza acestor convingeri au foarte mari şanse să nu ajungă la Cotroceni, ci la o păruială de toată frumuseţea.

Udrea spune cu toată convingerea că noi, românii, am ajuns la un nivel la care ne putem pune problema unei femei în funcţia de preşedinte. Ea chiar laudă societatea românească pentru această deschidere şi nivelul de înţelegere şi acceptare a ideii. Cu toată sinceritatea îşi afirmă și intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale. Dar, aspiraţiile lui Udrea sunt ameninţate de o altă „luptătoare” de-a lui Băsescu, procurorul de fier de la Bruxelles, Macovei.

Deja primul croșeu din meciul de box pentru candidatura din partea PDL la prezidenţiale a fost dat. Elena Udrea a acordat în această săptămână un interviu în care a dovedit că este în continuare unul dintre liderii importanți ai partidului și una dintre principalele voci ale PDL-ului. Ea a ţinut să o facă şi pe Macovei să înţeleagă acest lucru. Fosta ministresă de la Turism subliniat că relaţia sa cu Macovei este una strict de colegialitate, nu una personală, pentru a face loc atacurilor pe care le-a lansat la adresa europarlamentarului.

Pentru a fi sigură că Macovei percepe clar avertismentul său, deputatul PDL i-a dat de înţeles că partidul nu o va susţine pentru o eventuală candidatură la prezidenţiale. Udrea a spus cu subiect şi predicat că dacă Macovei doreşte să facă un exerciţiu pentru a vedea dacă are sau nu vreo şansă într-o cursa pentru Cotroceni, să candideze independent la europarlamentare. Oricine ştie că pentru Macovei acest scenariu ar fi o sinucidere politică, deoarece ar pierde şi locul călduţ de la Bruxelles, dar şi orice legătură cu partidul.

Aşadar, este foarte clar că Udrea vrea să o elimine uşor pe Macovei din cadrul partidului. Însă, această luptă dintre cele două „amazoane” ale PDL şi Băsescu, nu are alt scop decât acela de a-i intra mai mult în grații şefului cel mare. Şi printre preferatele lui Băsescu trebuie să existe o ierarhie, iar Macovei şi Udrea se bat pentru o poziţie cât mai sus în acest clasament.

După cum se prezintă situaţia în acest moment, ne putem aştepta ca în viitorul apropiat să avem de a face cu o răfuială publică între cele două dame ale politicii dâmboviţene. Macovei nu va putea rezista să nu îi dea replica lui Udrea, iar cea din urmă nu va suporta ideea ca altcineva să aibă ultimul cuvânt, deoarece de pe ulițele Pleșcoiului nu a învățat cum e cu diplomația. Această spirală de declaraţii belicoase va continua până când „idolul” de la Cotroceni al celor două va interveni să le despartă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 sep, 2013
radu
mda
site-ul vostru se numeste ,,obiectiv.info,,

din primele randuri vad ,,tot felul de afirmatii otravite,,

1. o exprimare adevarata de jurnalist obiectiv #sarcasm
2. o informatie falsa. Otravite din ce punct de vedere? Al USL? intradevar. Al Romaniei? Nicidecum.

E prima oara cand vizitez acest site si ultima oara.
20 sep, 2013
cantautor
ce s-ar intampla daca toate articolele astea ale voastre,critice,ar avea un efect contrar?
nu cred,dar m-ar distra,recunosc...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ