Amazon şi-a creat propria monedă virtuală pentru a atrage dezvoltatorii de aplicaţii

| 16 mai, 2013

Compania de comerţ online Amazon şi-a lansat propria monedă virtuală Amazon Coins, care deocamdată este disponibilă pentru utilizare doar în propriul magazin de aplicaţii pentru tableta Kindle Fire. În viitor, utilizarea monedei ar urma să fie extinsă şi la alte servicii on-line pe Amazon. Amazon Coins are în prezent un curs de 100:1 raportat la dolar, relatează ediţia online a revistei Forbes.

Ca bonus, deţinătorii de Kindle Fire primesc primele 500 de Amazon Coins, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea achiziţiona jocuri şi aplicaţii în Amazon Appstore pentru doar 5 dolari. Amazon le promite reduceri de până la 10% celor care vor achiziţiona en-gros noua monedă virtuală.

Datorită Amazon Coins, compania intenţionează să crească cererea la aplicaţii, ceea ce va face Kindle Fire mai atractivă pentru dezvoltatori.

Ca şi până la introducerea monedei virtuale, dezvoltatorilor le va reveni 70% din profiturile de la descărcarea de aplicaţii cu plată. Astfel, Amazon speră într-un aflux de noi dezvoltatori, graţie cărora Amazon Appstore să se completeze cu noi aplicaţii şi să concureze cu succes cu cei mai importanţi jucători de pe piaţă - Google Play Store şi Apple App Store.

Amazon nu este prima companie de Internet care îşi lansează propria e-valută. Astfel, corporaţia Microsoft şi-a creat moneda virtuală MS Points, dar aceasta nu a prins în rândul utilizatorilor întrucât era destinată exclusiv circulaţiei în serviciile Xbox.

În acest moment, pe val este o altă monedă virtuală şi anume Bitcoin, lansată în 2009 şi a cărei popularitate este în creştere. Potrivit unor date, numărul total de Bitcoins în bani reali este estimat în prezent la 600 milioane dolari. În perioada ianuarie-martie 2013, cursul Bitcoin la euro a crescut de zece ori pe fondul crizei financiare din zona euro. Experţii sunt de părere că europenii încearcă să-şi asigure economiile, transferându-le în moneda virtuală.

Tag-uri: Amazon, jocuri, Kindle, Xbox
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ