Ambasada SUA la Bucureşti, luată cu asalt de sirieni

| 25 aug, 17:45

Mai mulţi sirieni au organizat un protest în faţa Ambasadei SUA la Bucureşti, solicitând sprijinul pentru salvarea civililor nevinovaţi din măcelul din Siria.

Liberii Sirieni din România au protestat, astăzi, în faţa Ambasadei SUA, faţă de lipsa unei decizii ferme din partea Statelor Unite împotriva dictatorului Bashar al-Assad, care, de peste patru ani, ucide populatia Siriei."Noi nu avem nevoie nici de mâncare, nici să ne primească o ţară, să fim refugiaţi... Sirienii vor să se întoarcă acasă. (...) Tăcerea Americii ne omoară, că nu a luat o poziţie fermă".

Pe 21 august a.c., regimul Assad a atacat piata din Douma, ucigand peste 80 de civili si ranind peste 200. Singura pozitie a SUA a fost la nivel declarativ. Asta după, în urmă cu exct doi ani, pe 21 august 2013, regimul Bashar al-Assad a incalcat in mod flagrant linia rosie stabilita de presedintele SUA, Barack Obama, aceea impotriva folosirii armelor chimice. 1.500 de oameni din Ghouta si-au gasit sfarsitul intr-un mod socant. Cu toate acestea, SUA nu au luat niciun fel de atitudine pentru apararea poporului sirian.

In ultimele saptamani, intre 1.500 si 2.000 de imigranti sirieni, fugiţi din infernul lui Bashar, au intrat zilnic in Macedonia, continuând drumul spre nord-vest, acest val masiv ducand la scene in care multimi disperate se lupta pentru a urca in trenuri supraincarcate, cu care sa-si continue calatoria.

Conform ONU, aproape 260.000 de persoane au ajuns in Europa de la inceputul anului, cel mai adesea dupa calatorii periculoase pe Marea Mediterana organizate de traficanti. Acesti imigranti vin in cea mai mare parte din zone de conflict din Africa si Orientul Mijlociu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ