Ambasadorul Olandei, după întâlnirea cu Ciucă: E important că discutăm împreună legislaţia naţională

| 12 dec, 2013

Ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel, a declarat, după discuţia cu preşedintele Comisiei Juridice a Camerei, că va studia "textele" primite, iar întrebat ce opinie are despre modificarea CP, a spus că dialogul în UE e important şi "e foarte important că discutăm împreună legislaţia naţională".

"(Am discutat - n.r.) procedura şi opinia domnului preşedinte (al comisiei juridice Camerei Deputaţilor - n.r.) şi a domnului secretar şi avem acum textele şi ce trebuie să studiem", le-a spus ambasadorul Olandei ziariştilor.

Întrebat care este opinia sa referitoare la modificările aduse Codului Penal în Parlament, Matthijs van Bonzel, a răspuns, în română: "Este dialog de mare importanţă în Uniunea Europeană, că suntem o familie, este foarte important că discutăm împreună legislaţia naţională şi europeană, pentru asta este lucru normal de deputaţi, de miniştri şi de diplomaţi dacă forma unită familia şi lucrul este foarte important, transparenţa, inteligenţa şi pentru Europa trebuie să facă legislaţie împreună".

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, declara, joi, că s-a întâlnit cu ambasadorii Germaniei şi Franţei şi că urma să se întâlnească cu reprezentanţi ai misiunilor diplomatice ale Marii Britanii şi Olandei, iar vineri ai Statelor Unite.

Ciucă a precizat că, în calitatea sa de preşedinte al Comisiei juridice al Camerei, a discutat cu aceşti diplomaţi pe tema modificărilor la Codul penal, că discuţiile "nu au avut nicio conotaţie politică" şi s-a luat fiecare articol în parte.

"S-a scos legea, s-a luat fiecare articol în parte şi cred că au fost lămuritoare, în sensul în care inclusiv modificările la Codul penal nu afectează răspunderea penală a parlamentarilor din perspectiva actelor de corupţie", a precizat Bogdan Ciucă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ