Ambasadorul român la Londra: Românii se tem să nu fie ''hărţuiţi'' după Brexit

| 20 oct, 09:40

Ambasadorul român în Marea Britanie, Dan Mihalache, a avertizat, în faţa unei Comisii a Camerei Lorzilor, că românii şi alţi cetăţeni europeni se tem de o hărţuire administrativă după Brexit, chiar dacă vor primi, în cele din urmă, dreptul să rămână în Regat. Situaţia românilor din Regat va fi discutată şi joi, la Bruxelles, de preşedintele Iohannis cu premierul Theresa May.

Dan Mihalache a participat la o audiere în subcomisia pentru justiţie din parlamentul britanic, alături de omologul său din Polonia. Oficialul român a precizat totodată că ţara noastră are o contribuţie financiară semnificativă la sistemul britanic de sănătate. El a explicat că România cheltuieşte peste 100.000 de euro pentru a pregăti un student la medicină să devină medic.

Audierea s-a concentrat asupra impactului Brexitului asupra cetăţenilor europeni care locuiesc şi muncesc în Marea Britanie, scrie TVR.

Potrivit presei de la Londra, românii care lucrează în străinătate trimit în ţară 7 miliarde de euro într-un an bun şi 4 miliarde într-o perioadă de criză economică.

Tag-uri: Brexit, Dan Mihalache
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ