Amendă record la Steaua: 100.000 de euro pentru fotbalistul Gabriel Iancu

| 14 sep, 2013

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că jucătorul Gabriel Iancu a fost amendat 100.000 de euro. Amenda substanţială vine după ce fotbalistul Gabriel Iancu a părăsit cantonamentul reprezentativei de tineret săptămâna trecută.

"Nici noi nu suntem de acord cu asemenea ieşiri, pentru că e vorba de jucători tineri care trebuie îndrumaţi spre marea performanţă. În momentul când Iancu a ieşit din hotel se vede şi antrenorul secund al echipei naţionale. Patronul nostru a fost dezinformat şi a luat o decizie care pentru acest jucător este foarte usturătoare. Noi am făcut tabelul pentru Liga Campionilor, iar Gabi Iancu a luat amendă de o sută de mii de euro, pentru patru minute pe care le-a petrecut în faţa hotelului, dând bani într-un taxi unei mătuşe", a spus antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, conform Mediafax.

Laurenţiu Reghecampf s-a arătat dezamăgit de modul în care jucătorii au fost pregătiţi la lotul de tineret, dar şi pentru că erau lăsaţi acasă după antrenamentul de seară. "Nu ne dorim să avem un conflict cu cei de la echipa naţională, dar ne dorim, în momentul în care aceşti jucători merg la echipa naţională, să facă performanţă, nu să ne stea opt zile la cantonamentul de la Chiajna, iar ei după masa de seară să meargă acasă, după ce au făcut un antrenament de 45 de minute la un nivel pe care noi nu ni-l dorim. Ne dorim să avem jucători la echipa naţională, dar nu dorim ca acei jucători să piardă pe perioada în care au fost acolo", a completat Reghecampf.

Laurenţiu Reghecampf a afirmat că nu îşi doreşte un nou scandal cu echipa naţională, dar vrea comunicare. "Noi nu ne dorim un scandal cu echipa naţională, ne dorim numai să avem linişte. Aşa cum acceptăm să ajutăm echipa naţională, aşa avem şi noi rugămintea ca atunci când jucătorii merg la echipa naţională şi nu fac parte din programul celor 14-15 care intră pe teren, să aibă un program foarte bine stabilit. Mă refer la Latovlevici, care a stat două săptămâni şi nu a făcut ceea ce trebuia să facă. Eu nu vreau să îi iau locul lui Victor Piţurcă, eu vreau să-l ajut. Nu vreau să existe un conflict, dar vreau să existe comunicare. Vorbim totuşi de echipa naţională a României, nu de Avântul Prăbuşirea", a adăugat Reghecampf.

La rândul său, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, consideră că antrenorul secund al echipei naţionale de tineret, Florin Constantinovici, l-a minţit pe Bogdan Stelea în ceea ce priveşte situaţia lui Gabriel Iancu. "E grav tot ce se întâmplă, oameni care au în mâini destinele fotbalului românesc, să mintă cu atâta neruşinare, mă refer la Constantinovici, să dezinformeze superiorul lui. Nici nu vreau să cred că Stelea a putut să ia măsura asta ştiind ce s-a petrecut, pentru că nu s-a petrecut nimic. Veţi avea săptămâna viitoare filmul celor patru minute în care Iancu a lipsit din hotel, încălţat cu papuci de unică folosinţă. Copilul nu avea timp nici să lipească un timbru. Iancu plăteşte acum 25.000 de euro pentru fiecare minut lipsit. O să-i explicăm patronului, dar decizia e luată", a explicat Stoica.

Mihai Stoica este de părere că Iancu a fost umilit la echipa de tineret. "Copilul ăsta a fost umilit de mai multe ori, a fost dus în Muntenegru şi i s-a spus cu câteva ore înainte de meci că nu face parte din lot. A fost adus de acolo civil, pentru că i s-a spus că nu va mai fi convocat la echipa naţională, că nu mai face parte din lot. Cum să aduci copilul ăsta aşa? Cum să permiţi jucătorilor să meargă cu şapcă pusă invers, cu căştile pe urechi, ce înseamnă asta? Da, vreau să le dau sfaturi celor de la echipa naţională a României, pentru că ce se întâmplă acolo e inadmisibil", a subliniat Stoica.

Mihai Stoica l-a criticat pe Bogdan Stelea, declarând că nu ştie ce îl recomandă pe fostul internaţional ca selecţioner al echipei de tineret. "Este inadmisibil ca antrenorul echipei naţionale de tineret să stea la costum la VIP la meciul cu Ungaria, iar jucătorii să stea undeva în tribună, împreună cu spectatorii. Nu e normal aşa ceva. Da, antrenorul echipei naţionale trebuie să stea în cantonament cu echipa dacă respectă jucătorii şi cluburile. Nu ştiu ce-l recomandă pe Bogdan Stelea să fie antrenorul echipei naţionale de tineret, dar dacă aşa hotărăsc diriguitorii fotbalului românesc, ne conformăm", a precizat Stoica.

Potrivit prosport.ro, Gabriel Iancu a plecat sâmbăta trecută din cantonamentul naţionalei U21, iar antrenorul lotului, Bogdan Stelea, a decis să nu-l mai convoace.

În luna iunie, presa sportivă a scris că Gabriel Iancu şi un alt jucător, Nicolae Stanciu, ar fi băut în cantonamentul selecţionatei de tineret, în Insulele Feroe, informaţie negată de antrenorul Emil Săndoi, de preşedintele FRF, Mircea Sandu, dar şi de oficialii Stelei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ