Ana Birchall participă joi la reuniunea Consiliului Afaceri Generale pe tema retragerii Marii Britanii din UE

| 27 apr, 09:35

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa joi, la Luxemburg, la prima reuniune a Consiliului Afaceri Generale (CAG) în format UE27, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Organizată ca urmare a notificării de către Marea Britanie a intenţiei sale de a se retrage din Uniunea Europeană, conform articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, reuniunea CAG de la Luxemburg va urmări pregătirea Consiliului European special din 29 aprilie, precizează MAE. 

În acest context, miniştrii pentru Afaceri Europene vor aborda liniile directoare cu privire la modul de derulare a procesului de negociere, care urmează să fie adoptate la reuniunea liderilor UE27 din 29 aprilie.

Înainte de plecarea la Luxemburg, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a reiterat importanţa unei abordări unitare din partea UE şi a statelor membre în ceea ce priveşte dosarul Brexit. 

"Este esenţial ca negocierile să aibă loc de o manieră ordonată şi predictibilă, pe o singură voce, astfel încât să putem asigura claritatea şi transparenţa procesului, în primul rând în raport cu cetăţenii noştri", a punctat Birchall.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ