ANAF prezintă Raportului de Performanță pentru anul 2015

| 29 mar, 09:21

Premierul Dacian Cioloș, ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, și președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș, participă, marți, la prezentarea Raportului de Performanță a ANAF pentru anul 2015.

UPDATE 09.56 Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a implementat în 2015 programul de modernizare a instituției, a îmbunătățit gradul de colectare cu 7,8% iar conformarea voluntară la plată a fost de 83,5%, potrivit Raportului instituției pe anul trecut.

În 2015, ANAF a colectat 196,8 miliarde lei (43,73 miliarde euro), cu 14,26 miliarde lei (7,8%) mai mult decât în 2014. "Ponderea veniturilor bugetare în PIB a ajuns astfel la 27,9%, cu 0,5 puncte procentuale mai mult decât în 2014. Încasările din TVA la bugetul de stat au crescut cu 12% față de 2014, până la 57,13 miliarde lei, iar cele din impozitul pe profit au crescut cu 13%, până la 12,33 miliarde lei", se arată în Raport.

Instituția precizează că la sumele atrase la buget au contribuit structurile inspecției fiscale care au stabilit obligații suplimentare de peste 18,9 miliarde lei și au diminuat pierderea fiscală declarată cu peste 2,69 miliarde lei.

"De asemenea, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au restructurat rețele tranzacționale frauduloase și au stabilit sume în valoare de peste 5 miliarde lei, valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de un milion de euro reprezentând 87,6% în total prejudicii identificate. Inspectorii structurilor de control al veniturilor persoanelor fizice au identificat în total peste 20 milioane lei nejustificați care aparțineau unui număr de 350 de contribuabili. Prin structurile vamale s-a asigurat supravegherea și controlul vamal a 20 milioane de călători și șase mijloace de transport, printre altele fiind confiscate 4,58 milioane țigarete de contrabandă", se mai spune în documentul citat.

Pentru fiecare 100 de lei virați la buget s-au cheltuit 1,05 lei, din care 0,98 lei pentru salarii.

 

La eveniment vor mai fi prezenți Dimitrie Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și Ionuț Simion, vicepreședinte al Consiliului Director al Camerei Americane de Comerț în România.

Președintele ANAF va prezenta performanța ANAF în anul 2015 și perspectivele pentru 2016. În plus, vor fi abordate teme legate de schimbările preconizate în activitatea de administrare fiscală.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ