ANALIZĂ: Românii au ales destinaţii europene pentru vacanţa lor de vară. Majoritatea călătoriilor au avut loc în iulie

| 25 aug, 17:32

Românii au ales destinaţii europene pentru vacanţa lor de vară, iar majoritatea călătoriilor au avut loc în luna iulie, conform unei analize realizate de o agenţie de turism online, remisă joi Agerpres.


"Vara este anotimpul preferat pentru vacanţe, fie că este vorba de nişte şederi mai lungi pe plaje însorite sau city break-uri în care să se descopere noi oraşe. Anul acesta, utilizatorii români ai tripsta au călătorit cel mai mult în luna iulie şi au ales în principal destinaţii europene pentru vacanţa de vară, însă cea mai scumpă rezervare din aceste 3 luni calde a fost pentru o vacanţă exotică pe continentul sud-american", se spune în comunicatul agenţiei. 

Potrivit datelor agenţiei, călătoriile interne, în special în interes de afaceri, au continuat să fie foarte importante şi pe timp de vară, fiecare dintre lunile acestea având Bucureştiul drept cea mai rezervată destinaţie în total, în timp ce unii călători au ales şi Timişoara drept una dintre principalele destinaţii ale lunii august 2016. În ce priveşte destinaţiile internaţionale, preferatele s-au schimbat de la o lună la alta, iar topul trei a fost format din Roma, Amsterdam şi Atena drept principale destinaţii în iunie; Atena, Barcelona şi Milano în iulie şi Amsterdam, Atena şi Barcelona în august. 

Românii au cheltuit în medie 222,99 euro pe rezervările făcute în vara aceasta, iar cea mai scumpă rezervare a fost pentru o călătorie de 10 zile în Mexico City pentru 4 adulţi şi un copil - şi pentru care au fost plătiţi 4.479,79 euro. 

Conform analizei tripsta, românii şi-au planificat din timp călătoriile, timpul mediu între rezervare şi momentul plecării în vacanţele de vară fiind de 40 zile, au stat plecaţi în medie 13 zile iar vârsta medie a celor care au făcut rezervările a fost de 37 de ani. Majoritatea rezervărilor pentru călătoriile de vară ale românilor au fost făcute de bărbaţi (58% comparativ cu 42% de către femei) iar în acelaşi timp 77% dintre ele au fost făcute folosind dispozitive de tip desktop, doar 15% folosind dispozitive mobile şi 8% aplicaţia iOS. 

În ce priveşte preferinţele lor, atât bărbaţii cât şi femeile au ales ca principale 3 destinaţii aceleaşi oraşe europene, diferenţa apărând în ce priveşte ordinea preferinţei: femeile au ales Atena, Amsterdam şi Roma, în timp ce bărbaţii au inversat locurile ultimelor două şi au plasat Roma înaintea Amsterdam-ului în alegerile lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ