Anastase: Nu sunt împotriva exploatării de la Roşia Montană, dar nu cu orice preţ

| 17 sep, 2013

Vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat marţi, la Ploieşti, într-o conferinţă de presă, că nu este împotriva exploatării de la Roşia Montană, însă nu vrea ca aceasta să fie făcută "cu orice preţ", ea adăugând că încă nu a văzut un aviz de mediu pentru acest proiect.

"Eu sunt în primul rând pentru retragerea proiectului din Parlament, lucru pe care l-am susţinut din primul moment, şi în primul rând cred că primul ministru trebuie să îşi asume responsabilitatea promovării unui proiect care să fie în primul rând constituţional, în al doilea rând pe care, dacă se poate, să-l şi susţină. (...) Nu sunt împotriva exploatării din localitatea Roşia Montană, dar nu cu orice preţ. Nu sunt în momentul ăsta în situaţia să vă spun că merg într-o parte sau în cealaltă atâta timp cât eu nu am văzut avizul de mediu. Nu ştiu ce implică asta pentru cetăţenii României pe termen mediu şi lung", a declarat Anastase.

Pe de altă parte, aceasta a arătat că în zona respectivă este nevoie de locuri de muncă şi că, în calitatea sa de membru al unui partid de dreapta, susţine crearea de noi locuri de muncă.

"Ştiu că în schimb în comunitatea din Roşia Montană şi în general în judeţul Alba avem de a face cu foarte mulţi oameni care nu au locuri de muncă. Deci, în Roşia Montană efectiv sunt peste 70% din oameni care nu au niciun fel de venituri. Ori în condiţiile acestea sigur în decizie va cântări greu acest lucru (...) Nu cred că trebuie să stăm cu bogăţiile în subsol şi trebuie să ne împrumutăm de pe la diverse instituţii ca să avem din ce să ne facem economia să funcţioneze", a spus liderul democrat-liberal.

De asemenea, Roberta Anastase a afirmat că, potrivit informaţiilor apărute în presă, ministrul Dan Şova ar fi în conflict de interese. 'Şova este într-un conflict de interese evident. Eu nu l-am văzut pe domnul Şova ieşind public şi negând informaţia care a apărut în presă şi pe site-ul mamei dumnealui conform căreia doamna Diculescu este avocatul RMGC', a adăugat Anastase.

Întrebată despre cât de des s-a discutat despre proiectul de la Roşia Montană în perioada guvernelor Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu, aceasta a susţinut că fostul premier Emil Boc este cel care a reuşit să obţină, în urma unor negocieri, redevenţa de 6%.

'Domnul Boc a reuşit să obţină cu ce se laudă azi domnul Ponta - 6% redevenţă şi contribuţie de 25%. Nu Ponta a negociat, Boc a făcut-o, dar s-a oprit în avizul de mediu. Acolo s-au încheiat negocierile. Asta a fost decizia primului ministru', a mai spus Anastase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ