Anca Dragu: Guvernul României va prezenta Comisiei Europene, în aprilie 2017, un plan cu privire la adoptarea euro

| 31 aug, 10:31

Guvernul României va prezenta Comisiei Europene, în 2017, un plan cu privire la adoptarea euro, deoarece este o obligaţie a statelor membre să spună care este poziţia lor în legătură cu adoptarea monedei unice, a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu.

"În aprilie 2017 Guvernul României va prezenta Comisiei Europene, în cadrul programului de convergenţă, un plan cu privire la adoptarea euro. Este o obligaţie a statelor membre să spună care este poziţia lor vizavi de adoptarea euro. Ar fi fost foarte frumos să putem adopta euro în 2018, când se împlinesc o sută de ani de istorie modernă. Dar aşa ceva nu este posibil. Practic trebuie să avem o analiză amplă şi cu termene precise şi cu măsuri precise, astfel încât economia României să devină flexibilă şi să poată să renunţe la propria monedă şi să adopte moneda unei zone monetare. Eu personal sunt o susţinătoare", a spus Anca Dragu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ