Anchetă penală în cazul toxiinfecției cu Salmonella de la Iaşi. 134 de oameni, la spital

| 22 mai, 10:22

Anchetă la Iaşi, după ce numai puţin de 134 de persoane au ajuns la spital, cu toxinfecţie alimentară produsă de bacteria Salmonella.

Poliţia a deschis un dosar penal, iar activitatea restaurantului tip fastfood, unde au mâncat aceştia, a fost închisă. Informaţii de ultimă oră arată că sosurile folosite erau infestate cu bacteria Salmonella, spun epidemiologii.

Poliţiştii ieşeni au întocmit un dosar penal în cazul focarului de toxiinfecţie în urma căruia 134 de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, scrie RealitateadeIasi.net.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi s-au autosesizat în urma incidentului de miercurea trecută, când 134 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară.

Focarul de toxiinfecţie alimentară în urma căruia 134 de ieşeni au ajuns la spital a fost provocat de bacteria Salmonella. „Investigaţiile au fost declanşate imediat după raportarea incidentului, pe 15 mai 2018. În urma prelucrării probelor recoltate de la sediul unităţii de alimentaţie publică s-a constatat prezenţa bacteriei Salmonella, în principal în sosurile preparate la sediul unităţii", declara purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Ancheta epidemiologică a evidenţiat faptul că toate persoanele au declarat că au consumat de produse fast-food în perioada 13-14 mai, că toate meniurile au fost preparate la sediul unităţii, inclusiv sosurile (conform declaraţiei şefului localului).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ