Andrei Marga sfidează opinia publică la ICR

| 15 iun, 2013

Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român, a intrat sub tirul presei de toate culorile, după ce a cerut o suplimentare a bugetului instituției sale cu 15 milioane de lei.

Problema este că astfel bugetul ICR ar ajunge exact la nivelul avut sub conducerea lui H.R. Patapievici, pe care Marga l-a acuzat la preluare că a făcut jaf la drumul mare.

Problema a scăpat de-a dreptul de sub control în momentul în care în conflict s-a implicat și preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe din Senat, Cosmin Nicula, care a declarat că Andrei Marga a depus un raport de activitate pe 2012 calificat drept "o fiţuică". Marga a ripostat spunând că raportul de activitate pe 2012 al ICR depus la Senat conţine toate informaţiile privind perioada menţionată, precum şi date referitoare la activităţile din primul trimestru al anului 2013.

Ce se întâmplă de fapt la ICR? În condițiile în care acel raport nu este scris personal de Andrei Marga, ci doar supervizat și semnat de acesta, cum se justifică o asemenea discrepanță, de la un raport către Senatul României la o ”fițuică”? Să fi rămas ICR în pană de specialiști sub noua conducere? Sau cei care există se revoltă tacit și sabotează acțiunile conducerii instituției până la cele mai elementare nivele? Oricare ar fi răspunsul, este greu de admis să nu ai documentația pusă la punct mai ales când este vorba de o perioadă la care ai făcut referiri și aprecieri dure, în ce privește onestitate vechii conduceri a ICR.

Ce să înțelegem din acest schimb de replici? Că Domnul Marga nu poate documenta jaful la drumul mare de care-l acuza pe H.R. Patapievici? Dacă jaful a existat, cum justifică domnia sa cererea de suplimentare a bugetului exact la nivelul din acea perioadă, mai ales în condițiile în care admite în propriile declarații că reducerea bugetului la nivelul actual a provocat o compresare a activităților institutului și a fost acceptată ca o soluție temporară. Cert este că Andrei Marga, ca președinte al unei instituții cu maximă vizibilitate externă, a depășit demult punctul în care oricine ar fi ocupat o funcție similară în occident și-ar fi avansat demisia de onoare. Din păcate președintele ICR nu pare să realizeze că aceste critici dure nu vor dispărea de la sine, iar gradul de suportabilitate a fost depășit deja. În principiu ICR a fost înființat pentru a promova imaginea României în lume și în niciun caz pentru a crea prejudicii de imagine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ