Angajaţii MAI vor primi, din 2015, sporuri de 75% pentru zilele de weekend şi sărbătorile lucrate

| 19 ian, 20:05

Angajatii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor primi, din 2015, sporuri de 75% pentru orele muncite in zilele declarate nelucratoare, potrivit unui ordin de ministru pus in dezbatere publica pe site-ul institutiei.

Ordinul supus dezbaterii publice reglementeaza conditiile de acordare, in 2015, pentru personalul MAI a majorarii salariale prevazute de art.13 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, scrie Mediafax.

Astfel, angajatii Ministerului Afacerilor Interne, indiferent daca fac parte din personalul civil sau militar, vor primi o compensatie de 75% din salariul pentru o zi de lucru pentru fiecare zi de weekend sau sarbatoare legala lucrata.

In cazul in care, prin natura meseriei, angajatul MAI este obligat sa vina la lucru intr-o zi declarata prin lege ca fiind libera, acestuia i se plateste in plus atat ziua lucrata, cat si sporul de 75%.

Oficiali MAI au declarat pentru Mediafax ca, odata cu intrarea in vigoare a acestui ordin, angajatii ministerului vor primi sporul indiferent daca ziua de sarbatoare lucrata este "recuperata" cu o zi libera la o alta data.

Astfel, daca pentru ziua de sarbatoare ori de weekend lucrata angajatul a beneficiat sau va beneficia de o zi libera, el va primi numai sporul de 75%.

Reprezentantii sindicatelor care apara drepturile politistilor sustin ca sporul de 75% reprezinta un drept legal.

"Ziua libera oferita in compensatie pentru o zi muncita in weekend sau cu ocazia unei sarbatori legale nu este de ajuns. Sporul reprezinta ceva in plus fata de compensatie. Inainte, pentru o astfel de zi lucrata, angajatii primeau doua zile libere", a declarat pentru Mediafax presedintele Prolex, Vasile Lincu.

Lincu a mai spus ca, in conditiile actuale, cand MAI are deficit de personal, ar fi fost imposibil ca pentru o zi lucrata un angajat sa primeasca doua libere. Din acest motiv, la presiunea sidicatelor, s-a stabilit ca cea de-a doua zi sa fie platita cu 75% din valoarea unei zile lucrate.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 ian, 20:07
florin
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc pyramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 de dolari, lunar lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul “ Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ