ANI: 13 actuali şi foşti aleşi locali, inclusiv trei primari, în incompatibilitate sau conflict de interese

| 10 apr, 15:57

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, luni, că a constatat în cazul a 13 actuali şi foşti aleşi locali, printre care trei primari, starea de incompatibilitate sau existenţa conflictului de interese de natură administrativă.

În cazul lui Jean Rogoveanu, primarul comunei mehedinţene Gogoşu, inspectorii de integritate au constatat că s-a aflat în incompatibilitate, întrucât în perioada 18 iunie 2012 - 9 septembrie 2013 a deţinut simultan funcţia de primar şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES. 

De asemenea, Emanoil Petrişor Creţescu, actual primar şi fost viceprimar al comunei Husnicioara din judeţul Mehedinţi, a fost găsit în incompatibilitate, deoarece în intervalele 26 iunie 2012 - 30 iulie 2014 şi 6 aprilie 2015 - 5 iunie 2016 a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică. 

În cazul lui Dumitru Mateiu, fost primar al comunei Fîntînele din judeţul Prahova, s-a constatat starea de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 - 21 ianuarie 2016, când a deţinut simultan funcţia administrativă şi calitatea de comerciant persoană fizică. 

Tot în incompatibilitate au fost găsiţi cinci actuali şi foşti viceprimari de comune, precum şi patru consilieri locali. 

În cazul lui Gabriel Ilisei, fost consilier local al oraşului Buhuşi din judeţul Bacău, ANI a constatat existenţa conflictului de interese administrativ. 

"În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi aprobarea (exprimându-şi votul în mod favorabil şi/ sau exprimându-şi punctul de vedere în şedinţă publică pe marginea aprobării) unor Hotărâri în temeiul cărora s-a încheiat un Contract de concesionare privind concesionarea unui teren (în suprafaţă de 416,00 mp, din care ocupat cu clădire în suprafaţă construită la sol de 253,00 mp), între Consiliul Local al oraşului Buhuşi şi S.C. Sabiex Com S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic şi administrator)", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, Gabriel Ilisei a participat şi la şedinţele privind deliberarea şi aprobarea unor hotărâri în baza cărora s-a încheiat un contract privind concesionarea în favoarea sa a unei suprafeţe de 75 de metri pătraţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ