UPDATE: ANI cere Parchetului General cercetarea lui Theodor Stolojan pentru fals în declaraţii

| 24 apr, 2013

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării europarlamentarului PDL Theodor Stolojan pentru fals în declaraţii, deoarece acesta nu trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate în 2012 acţiunile deţinute la Transgaz Mediaş.

UPDATE: "O să verific declaraţia de avere depusă în mai 2012. În aprilie 2012 am cumpărat acţiuni Transgaz. Dacă am omis acest lucru, a fost neintenţionat şi pot demonstra oricând veniturile dincare am achiziţionat acele acţiuni. Am vândut acţiuni la SIF Transilvania şi am cumpărat acţiuni Transgaz. Rămâne să verific declaraţia când mă întorc în Bucureşti. N-am fost informat sub nicio formă de ANI. Azi am aflat din presă. Voi verifica declaraţia mea de avere depusă în 2012, am convingerea că am declarat absolut toate acţiunile. E absurd să nu le declari. Am completat-o personal şi de aceea mă mir că există această problemă. E o ipoteză să-mi fi scăpat mie. Pot demonstra oricui provenienţa sumelor pentru că trasferurile se fac prin bănci. Nu am primit nicio înştiinţare din partea ANI", a declarat, Theodor Stolojan la România TV.

'În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii de către Theodor Dumitru Stolojan, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese, completate la data de 25 mai 2012, acţiunile deţinute la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş, a căror valoare la data completării declaraţiilor era de aproximativ 94.000 euro, încălcând astfel prevederile art. 292 din Codul Penal al României', se arată într-un comunicat al ANI remis miercuri AGERPRES.

Theodor Stolojan a fost ales în funcţia de deputat în Parlamentul European la data de 12 iunie 2009, menţionează ANI.

Începând cu 13 aprilie 2012, Stolojan deţine calitatea de acţionar în cadrul Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş.

ANI susţine că, la 14 mai 2012, data de înregistrare pentru plata dividendelor, Stolojan deţinea un număr de 2.356 acţiuni, pentru care a încasat în anul 2012 un dividend net în valoare de 58.896,23 lei.

Potrivit declaraţiei de avere din 2012, Theodor Stolojan avea împreună cu soţia patru terenuri în comuna Răzvad din judeţul Dâmboviţa, cu o suprafaţă cumulată de peste 10.000 mp, un apartament în Bucureşti de 218 mp, un autoturism Matiz cumpărat în anul 2006, 10 conturi bancare cu peste 110.000 euro, 14.000 lei şi 20.0000 USD şi acţiuni la BRD, SIF Banat Crişana, SIF Moldova, Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, Petrom, Contor Grup Arad, Teraplast, Strategic Consulting SRL şi a împrumutat cu suma de 1,1 milioane lei SC Pav Crib Predeal SRL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ