ANI: Fosta judecătoare Viorica Dinu nu poate justifica 46.000 de euro

| 26 sep, 2013

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Viorica Dinu, trimisă recent în judecată pentru corupţie, nu poate justifica suma de 179.323 lei (aproximativ 46.275 euro), reprezentând diferenţa între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de judecător la Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al ANI emis joi, în perioada 2008 - 2009, Viorica Dinu a realizat, împreună cu soţul său, venituri salariale în cuantum de 482.708 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost de 662.032 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 179.323 lei.

În acest caz, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Viorica Dinu.

Viorica Dinu a exercitat funcţia de judecător în perioada 1 octombrie 1997 - 14 martie 2013. În luna iulie 2013, ea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, fiind acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă. După ce a fost pusă sub acuzare, Viorica Dinu şi-a dat demisia din magistratură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ