ANT: Peste 100 de tour-operatori ruși se vor întâlni la Moscova cu delegația oficială de promovare a României

| 27 ian, 10:56

Peste 100 de tour-operatori din Rusia vor avea, la Moscova, întâlniri cu prima delegație oficială de promovare turistică a României, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), Anca Pavel-Nedea.

"Prin biroul de promovare de la Moscova urmărim trendul circulației turistice, trendul de consum al turistului rus și știm deja produsele cu care putem intra pe această piață. Știm că rușii sunt consumatori de pachete balneo, de wellness. Sunt interesați de o combinație de leisure pentru litoral și Delta Dunării. Sunt foarte interesați de tradiții în general, dar și de cele păstrate de lipovenii din Delta Dunării. Prin implicarea Ambasadei României la Moscova și a noastră, a Autorității, am dorit să dăm o importanță sporită promovării României ca destinație turistică pe piața rusă', a spus Anca Pavel-Nedea.

Președintele ANT a discutat, de altfel, și cu ambasadorul Federației Ruse la București, Oleg Sergheevici Malginov, pentru a puncta aspectele de interes pentru turiștii ruși, scrie Agerpres.

Citește și: Eurostat: România, cel mai rapid ritm de creștere a numărului de înnoptări în unități de cazare turistice din UE

"Turiștii ruși care veneau într-un număr deloc de neglijat în România s-au îndepărtat de destinațiile noastre, pentru că nu au mai avut un tour-operator rus care să-i aducă la noi. Nu am mai avut nici o promovare bună pe piața rusă, nu numai pe turism, ci în general. Fără un tour-operator dedicat, care să își facă din România o nișă de business, și fără un partener solid, în România relația nu a mai rezistat. Acum rușii vin, sporadic, prin câteva agenții, dar în număr foarte mic și mai mult individual. Până acum, nu avem un contract de tour-operator', a spus Anca Pavel-Nedea.

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) și Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) organizează o delegație oficială la Moscova, în perioada 27 — 29 ianuarie, discuțiile cu partenerii ruși urmând să se desfășoare la ambasada României de la Moscova, cu sprijinul misiunii diplomatice din această țară.

Președintele ANT apreciază că este necesar ca România să profite de oportunitatea creată de contextul geopolitic, pentru a atrage un număr însemnat de turiști ruși.

Anca Nedea se va întâlni la Moscova și cu reprezentantul Agenției Federale pentru Turism din Rusia, dar și cu cei de la Uniunea Industriei Turistice din Federația Rusă.

"Această acțiune este importantă și pentru că, la nivel de reprezentare între țări, ai nevoie de sprijinul diplomației. Degeaba ne ducem într-un târg de turism, dacă nu avem vizibilitate și sprijin la nivel de ambasadă. Manifestarea aceasta de la Moscova va reverbera la nivel guvernamental în ambele țări. Am ales să fac această delegație și să mă așez în fața tour-operatorilor din România tocmai pentru a le da greutate. Această manifestare are un impact mult mai mare tocmai pentru că este condusă de un oficial al Guvernului. La Târgul de Turism de la Moscova, ANT are o prezență constantă, dar efortul nostru nu este atât de vizibil. Fiecare tour-operator poate trece, sau nu, la târg, pe la standul României, după cum are timp", a spus Anca Pavel-Nedea.

România va participa, în luna martie, cu stand propriu la Târgul Internațional de Turism de la Moscova, expozanți urmând să fie tour-operatori cu experiență în incoming.

Tag-uri: Anca Nedea, ANT, turism
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ