Antena 3 dă o tură pe la DNA

| 25 iul, 2013

După reţinerea lui Sorin Alexandrescu şi întreaga campanie de defăimare a justiţiei iniţiată la acel moment de trustul Intact, cazul pare departe de a fi lămurit. Din contră, probele administrate la dosar de către procurorii DNA i-au adus în faţa anchetatorilor pe Mihai Gâdea, directorul Antena 3, şi pe Mugur Ciuvică, liderul Grupului de Investigaţii Politice şi un obişnuit al emisiunilor găzduite de posturile TV controlate de Dan Voiculescu.

Astfel, conform unui comunicat oficial, “DNA a extins cercetările în dosar şi a pus sub acuzare Antena 3 pentru infracţiunea de complicitate la şantaj. În acelaşi comunicat se mai arată că  “Începând cu data de 22 aprilie 2013, au fost difuzate pe postul TV ANTENA 3, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe postul de televiziune ANTENA 3 şi pe cele aparţinând S. C. ANTENA TV GROUP S.A., a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”.

În contextul recentelor evoluţii, este foarte probabil ca tema să genereze o nouă campanie mediatică în zona trustului Intact, mizându-se pe aceeaşi strategie a victimizării şi a invocării ideii conform căreia justiţia din România intimidează presa. Din nou, toate mijloacele de presă de sub umbrela Intact vor duce adevărate lupte mediatice în scopul alimentării tezei că trustul lui Dan Voiculescu este prigonit de justiţia din România. Şi acum, ca şi în urmă cu mai mult de o lună, strigătele de disperare ale „anteniştilor” vor fi izolate întrucât e clar ca lumina zilei că Intact poate fi orice, numai victimă nu.

Prin urmare, în timp ce teza presiunii la adresa „antenelor” pare că nu se verifică, ipoteza conform căreia evoluţiile din justiţie pe acest caz sunt mai degrabă o reacție la presiunile trustului asupra oamenilor de afaceri și politicienilor din România tinde să prindă tot mai mult contur.

Cert este că imperiul mediatic al lui Voiculescu plăteşte acum tribut pentru maniera în care a înţeles să se poziţioneze în acest scandal. Iar de această dată nu este vorba numai despre pierderile masive de audienţă pe care “antenele” probabil le vor înregistra, ci şi de răspunderea în faţa legii. Fiindcă acuzaţia de complicitate la şantaj este extrem de gravă, iar odată cu discreditarea purtătorilor de mesaj ai Antenei 3, putem vorbi şi despre intrarea în vrie a întregului trust.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ