Antonescu: De mâine lucrăm în Comisia de revizuire a Constituţiei

| 28 mai, 2013

Etapa esenţială a consultării populare se încheie odată cu prezentarea raportului de către Forumul constituţional, a spus preşedintele Senatului, Crin Antonescu, adăugând că mâine încep lucrările Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei pornind de la viziunea, propunerile şi amendamentele înaintate de partidele parlamentare.

"Comisia va lucra cu intensitate, iar ceea ce este esenţial între aceste două etape - depunerea raportului Forumului şi începerea lucrărilor în comisie - este ca noi să putem face efortul de a gândi, dezbate, decide cu o oarecare înţeleaptă distanţă de emoţia jocului politic al zilei", a spus Antonescu.

El a arătat că legea fundamentală nu se modifică pentru o persoană sau pentru mai multe persoane, pentru un actor politic sau altul, pentru un partid politic sau altul sau în funcţie de o conjunctură politică existentă la un moment dat.
Potrivit lui Antonescu, Constituţia va fi revizuită ţinând cont de experienţă, de modul de funcţionare a vechii Constituţii, de toate ameninţările care pot fi imaginate şi de toate variantele care pot fi imaginate pentru ca România să aibă o Constituţie mai clară, pentru a lăsa cât mai puţin loc conjuncturilor şi pentru a nu mai aduce Curtea Constituţională în situaţia de a suplini Constituţia sau lacunele sau zonele de echivoc prin hotărâri.

Antonescu a pledat pentru o Constituţie care să aducă la zi tot ce a însemnat în ultimul deceniu evoluţia din societatea românească, în peisajul internaţional sau în modul românilor de a înţelege şi de a practica democraţia.

"Nu sunt atât de optimist încât să-mi închipui că am putea discuta detaşaţi de orice apartenenţă politică, de orice interes politic. Până la urmă e normal să facem acest lucru, pentru că asta reprezentăm noi, partidele parlamentare, o anumită viziune, opţiuni inclusiv în materie constituţională. Cred că speranţa noastră a tuturor e să avem o revizuire care să dureze cel puţin cât cea precedenă", a spus Antonescu.

Liderii USL au convenit luni seară asupra unui program de lucru în comisia pentru revizuirea Constituţiei de opt ore per zi, au declarat surse din USL, citate de Mediafax. Ei au luat în discuţie propunerea liderului PNL Crin Antonescu pentru un program "accelerat" al discuţiilor privind revizuirea Constituţiei.

În cele din urmă s-a convenit un program de lucru zilnic de opt ore, fiecare formaţiune din USL angajându-se să asigure prezenţa tuturor membrilor săi la lucrări. Liderii USL au avut, luni seară, o discuţie asupra propunerilor de modificare a Constituţiei şi au convenit asupra amendamentelor la legea fundamentală, urmând ca propunerile să fie înaintate Comisiei de revizuire a Constituţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ